st., 20. březen 2019 21:12

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 5:1. Liberečtí využili domácího prostředí a přesvědčivě zvítěžili

Jan Růžička (vlevo) a Roman Will v předzápasové rozcvičce Jan Růžička (vlevo) a Roman Will v předzápasové rozcvičce Zdroj: hcbilitygri.cz
Liberec – Dnes večer začalo čtvrtfinále extraligy také pro vítěze základní části z Liberce. Ve svém "bílém pekle" Tygři přivítali Mladou Boleslav. Hosté se mezi posledních osm dostali z předkola, ve kterém dokázali přejít přes houževnatého soupeře ze Zlína.

Domácí začali aktivněji a už po 56 vteřinách vybojovali první přesilovou hru. Vážnější šanci si ovšem šelmy vypracovaly až v její druhé polovině, ránu Krenželoka od modré čáry vyrazil mladoboleslavský brankář Růžička betonem. Po této šanci si Liberečtí vytvořili velký tlak, na jehož konci střílel ve třetí minutě Jelínek, ale na hostujícího golmana taktéž nevyzrál. V šesté minutě vstřelili domácí první branku, když Šmídovo tečované nahození spadlo za Růžičkova záda.

První velkou šanci hostů si vypracoval až ve 12. minutě Kousal, ovšem střelou z mezikruží libereckého Willa nepropálil. O minutu později přišla velmi nepříjemná chvilka pro domácího brankáře. Kurka na něj nahodil kotouč z vlastního obranného pásma a jen málo chybělo k tomu, aby mu puk přeskočil hůl a zapadl do sítě. Tygři ovšem tuto situaci přežili a záhy se mohli podruhé radovat poté, co si Bruslaři Jelínkovu přihrávku znovu srazili do vlastní klece. Minutu na to vedly šelmy již o tři trefy a znovu se opakoval stejný scénář. Hosté si potřetí spletli branku - po odrazu od Pláňka spadl kus černé pryže obloučkem za Růžičku. V 18. minutě mohl ještě více navýšit skóre Derner, ale mladoboleslavský golman s velkým štěstím ukryl kotouč pod sebe. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Tři minuty po začátku druhé dvacetiminutovky přidali Liberečtí čtvrtý gól - Birner namířil Hanouskovu střelu přímo mezi Růžičkovy betony. Pro hostujícího brankáře to byla poslední kapka, a tak přepustil své místo náhradníkovi Krošeljovi. Ve 26. minutě to zkoušel z dálky Pláněk, Will ovšem dokázal jeho pokus stáhnout lapačkou. Další velká šance přišla až o deset minut později, kdy pálil Kollman, jehož střelu vyrazil Krošelj jen před sebe. Zachar poté dorážel mimo. Třetí třetina tak začala za stavu 4:0.

Toto skóre ovšem neplatilo dlouho, jelikož ve 42. minutě Tygři zvýšili svůj náskok na rozdíl pěti gólů, přičemž počtvrté se o to přičinili Mladoboleslavští svojí tečí před vlastním brankářem. Tentokrát si takto smolně srazili Filipiho střelu. Během chvíle mohl snížit Němeček, ale jeho ránu Will skvěle vyrazil. Ještě větší šanci měli Bruslaři ve 49. minutě, kdy nejdříve Will skvěle zasáhl proti střele z bezprostřední blízkosti, následně Klepiš orazítkoval pouze tyč. Zvýšená aktivita se přeci jen hostům vyplatila, jelikož se v 52. minutě trefil Šťastný přesně mezi Willovy betony. Více branek už ovšem v utkání nepadlo, Liberečtí zvládli první duel a ujali se vedení v sérii.

Stav série: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav: 1:0

 

Zobrazeno 1393 krát
Naposledy upraveno: st., 20. březen 2019 23:28
Pro psaní komentářů se přihlaste