ne., 2. prosinec 2012 14:25

Blíží se další fimová událost, tentokrát Olomouc čeká PAF

Druhý prosincový týden začně v Olomouci Přehlídka animovaného filmu označovaná jako PAF. K hlavním tematickým okruhům tohoto roku náleží sekce Animace urbanismu a sekce PAF Rewind: Net Art.

Jedenáctý ročník PAFu, který se uskuteční od 6. do 9. prosince v Uměleckém centru Univerzity Palackého a v dalších festivalových lokacích Olomouce. Letos nabídne sedm programových sekcí: Animace urbanismu, PAF Rewind: Net Art, Živá animace: 2012, Aport animace, soutěž Jiné vize, PAF Kult, Konvikt Resident & PAF Art.

Sekce Animace urbanismu přinese pohled na prolínání dvou zdánlivě odlišných tvůrčích oblastí, které jsou v posledních letech propletené více, než by se na první pohled mohlo zdát. V rámci sekce bude představené jak propojení tradiční krátkometrážní animace s různorodými urbanistickými tématy, tak i vzájemná koexistence a výpomoc nových médií a digitální animace při samotném urbanistickém plánování, konkrétní tvorbě a prezentaci architektů.

Programová sekce PAF Rewind: Net Art zasvěcená internetovému umění, jejíž cílem je především seznámení se současnou českou netartovou scénou, nabídne cyklus přednášek věnovaných ranému internetovému umění a jeho specifikům, prezervaci a prezentaci net artu a jeho kontextualizaci v rámci dnešního mediálního prostředí.

V rámci festivalu nebude chybět ani hudební program, během kterého vystoupí britský hudebník a vizuální umělec Mark Fell, francouzští Metamkine, finský představitel elektronické hudby Vladislav Delay a slovenský hudebník a producent Ink Midget. Dvojkoncert posledních dvou zmíněných interpretů proběhne uvnitř projekčně nasvícené a animované barokní kaple Božího těla.

 

Zobrazeno 1982 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste