po., 12. listopad 2018 13:47

Blizzcon je i přes velké množství oznámení terčem kritiky

Konference se už poněkolikáté odehrála v Anaheimu. Konference se už poněkolikáté odehrála v Anaheimu. Zdroj: https://www.gamerevolution.com
Každý rok můžou herní nadšenci po celém světě sledovat a navštívit trojici nejznámějších herních výstav. Po Kalifornské E3 a Německém Gamescomu proběhl v pátek 9. listopadu v Anaheimu také Blizzcon. Ten byl jako každý rok nabitý oznámeními k prasknutí, i přesto se zdá, že fanoušky studia neuspokojil.

Anaheim - Legendární herní série, které Blizzard Entertainment proslavily v době, kdy byl videoherní průmysl ještě v plenkách, tedy Diablo a Warcraft, dostaly každá nový obsah. Strategie, jejíž třetí díl vyšel v roce 2002 a dlouhou dobu okupoval pozici číslo jedna v rámci odehraných hodin, přivedou tvůrci zpět k životu v remastrované verzi s názvem Warcraft III: Reforged. Vedle vylepšené grafiky a nově zpracovaných příběhových scén se dočkáme také vylepšeného režimu tvorby map samotnými hráči a zlepšeného systému online hraní. Kromě základní hry nová verze oživí také příběhy datadisků Reign of Chaos a The Frozen Throne. Datum vydání je stanoveno na příští rok.

Raidy do verze současné a předělávka verze klasické

Negativní ohlasy naopak provázely oznámení týkající se Diabla. Zatímco komunita očekávala příchod čtvrtého dílu série, vývojáři přišli s mobilní verzí hry nazvanou Diablo: Immortal. Obsahovat sice bude šest hratelných charakterů a zbrusu nový příběh, přesto jsou reakce velmi negativní. "Blizzard už hráčům nerozumí tak, jako kdysi," uvedl v rozhovoru producent druhého dílu Mark Kehn. Mobilní dobrodružství vyjde na Apple store i Google Play ještě do konce letošního roku.

MMORPG World of Warcraft dostala nové velké rozšíření poměrně nedávno, a tak tentokrát čeká milióny hráčů pouze několik nových úkolových linií v rámci příběhu bitvy o Azeroth. Mnohem víc prostoru zbylo na nově rozběhlý projekt nesoucí název WOW: Classic, ten by měl jako samostatně spustitelnou hru přinést verzi, kterou hráči znali těsně po spuštění serverů v roce 2004. Classic nebude obsahovat ani jedno z velkých rozšíření, zato stylizace grafiky a herních mechanik ukáže retro styl známý pro patch 1.12.

Očekávané dodatky pro Hearthstone, Overwatch a HotS

Datem vydání mladší tituly studia Blizzard sice předvedly v rámci svých vlastních panelů spektakulární show, novinky se však daly předvídat. Karetní hříčka z vesmíru Warcraft Hearthstone čeká na začátku prosince nová expanze s názvem Rastakhan's Rumble. Ta přidá hráčům 135 nových karet nejrůznějších rarit, největší prostor dostane rasa Trollů a její legendární válečníci. Heroes of the Storm a Overwatch můžou v nejbližších dnech očekávat příchod nových hratelných postav. MOBA zahrnující veškerý Blizzard vesmír poprvé přináší charakter assasínky Orphey, ta není známá z žádného jiného titulu a je tak svým způsobem revoluční. Dvacátou devátou postavou hry Overwatch se stala pistolnice Ashe.

Stejně jako celá akce přinesla řadu zážitků pro návštěvníky přímo na místě v Anaheimu, rozhodlo se vedení firmy odměnit i uživatele a fanoušky napříč celým herním spektrem. Blizzard už od minulého roku pronajímá svou herní aplikaci jiným studiím a pokud se kdokoliv přihlásí do neděle 18. listopadu, získá Destiny 2 bez bonusového DLC obsahu jako dárek.

Zobrazeno 1466 krát
Naposledy upraveno: út., 13. listopad 2018 17:14
Pro psaní komentářů se přihlaste