út., 5. listopad 2019 15:01

Boston porazil Pittsburgh 6:4 a bodoval tak podeváté v řadě. Pěti body se zaskvěl Marchand

Brad Marchand se raduje ze vstřeleného gólu Brad Marchand se raduje ze vstřeleného gólu Zdroj: nhl.com/bruins
Boston – Zápas plný zvratů viděli diváci v bostonské TD Garden, kde tamní Bruins dokázali přetlačit svého rivala z Pittbsurghu. Boston ve druhé třetině vedl už 3:0, jenže Penguins stihli do konce druhé části stav otočit a do třetí třetiny nastupovali s jednogólovým náskokem. Ovšem v poslední části hry zaúřadoval Brad Marchand a Boston nakonec zvítězil v poměru 6:4. Zmiňovaný hokejista si v zápase připsal tři body za gól a dvě asistence a posunul se tak na druhou příčku v kanadském bodování celé soutěže. Jeho spoluhráč David Pastrňák si v zápase připsal dva body za gól a asistenci a s 29 body tak stále vede tabulky produktivity, zároveň je se 14 góly nejlepším střelcem ligy. Další český hráč v dresu Bruins David Krejčí přihrával na dva góly.

První šance si vytvořili hosté, na konci 2. minuty se po levém křídle prohnal Guentzel, dostal se až před Haláka, ale slovenský brankář vystihl jeho bekhendový pokus. Pár sekund nato se za záda obránce Zdena Cháry dostal kapitán Tučňáků Sidney Crosby a snažil se dostat puk za Halákova záda, ovšem obránce Bruins McAvoy pohotově zakročil a puk slavnému Kanaďanovi vypíchl. V 5. minutě se po levém křídle prosmýkl domácí útočník Jake DeBrusk a nenápadnou střelou z úhlu překvapil brankáře Murrayho, který si nepohlídal mezírku mezi tyčkou a svými betony. Tučňáci si poté vytvořili slibné šance, ale pohořeli na skvěle chytajícím Halákovi. V 11. minutě si mohl Jake DeBrusk připsat druhý gól v zápase, jenže Murray se tentokrát stačil přesunout a střelu zastavil. Na začátku 13. minuty byla Chárova přihrávka ztečována, Pastrňák poskakující puk přiťuknul před bránu volnému Marchandovi a ten ze vzduchu sklepl puk za Murrayho záda a zvýšil na 2:0.

Na začátku drzhé třetiny se do samostatného úniku dostal pittsburghský útočník Alex Galchenyuk, ale bekhendovým blafákem Haláka nepřekonal, naopak ve 24. minutě po Marchandově pasu zvyšoval na 3:0 David Pastrňák a donutil tak hostující střídačku k výměně brankářů. Vypadalo to, že si domácí tým utkání pohlídá, ale minutu po Pastrňákově trefě dokázal snížit německý útočník českého původu Dominik Kahun, když našel odražený puk a ten dorazil do poloprázdné brány. Na konci 29. minuty se za záda bostonských obránců dostal Nick Bjugstad a svůj samostatný únik využil střelou na vzdálenější tyč a snížil tak na rozdíl jediné branky. Hráči Penguins čím dál častěji přebruslovali domácí obránce a výsledkem bylo vyrovnání na 3:3 z hokejky Bryna Rusta, který se po krásné Malkinově přihrávce dostal sám před Haláka a poslal puk do sítě. V závěrečné půl minutě druhé třetiny se do obrovské šance ve vlastní přesilovce dostali domácí hráči, ovšem nedokázali dopíchnout puk za záda Tristana Jarryho. Jen co skončila přesilovka domácích, se kotouč dostal přímo na Johna Marina, který naskakoval zpátky z trestné lavice, a ten tři sekundy před koncem proměnil další samostatný únik a otočil skóre na 4:3.

Ve 48. minutě se při hře 4 na 4 dostal na modré čáře do problémů Brad Marchand, situaci ovšem ustál, přihrál Toreymu Krugovi a ten ranou z první z těžkého úhlu překonal hostujícího brankáře a srovnal stav utkání. Dvě minuty před koncem zkusil Marchand vyslat střelu z levého křídla, puk se odrazil od tyčky přímo na brankáře Jarryho a ten si nešťastně srazil kus černé gumy za svá záda. Patnáct sekund před koncem poslal Krejčí přihrávkou dopředu Patrice Bergerona a ten trefou do odkryté klece zpečetil obrat Medvědů.

Boston tak potvrdil svou formu, vyhrál pošesté v řadě, celkově to byl devátý zápas za sebou, kdy celek ze státu Massachusetts dokázal bodovat a s 24 body vévodí Atlantické divizi.

Zobrazeno 1085 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. listopad 2019 12:55
Pro psaní komentářů se přihlaste