ne., 20. duben 2014 17:14

Boxer Konečný se s kariérou rozloučil porážkou

Michael Chrobok
Lukáš Konečný, dnes již bývalý profesionální boxer, zakončil svou kariéru porážkou. V zápase o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO ho pokořil Peter Quillin na body přesvědčivě 0:3. Přesto, že favorita nepřekvapil, předvedl solidní výkon.

 

"Určitě jsem mohl více riskovat, boxovat jinak. Ale co si budeme, kluci, povídat, vy víte, co jsem měl za problémy. Vy jste ty brýle viděli," pronesl Konečný po zápase, kde v náznaku zmínil své letité zrakové potíže. "Ale nebylo to nic hrozného. Abych řekl pravdu, i kdybych byl úplně zdravý, tak bych ho neporazil. Nikdy jsem se nevymlouval a nebudu to dělat ani teď," podotknul.

Brněnský rodák, který však většinu života prožil v Ústí nad Labem, preferoval celý zápas obrannou taktiku. V 9. kole sice svého mladšího oponenta tvrdě zasáhnul, k žádnému velkému překvapení ale nedošlo.

"Mohl jsem víc riskovat. Kdyby to bylo před pěti lety, tak bych boxoval jinak, ale byl to poslední zápas a já ho chtěl odboxovat na body. Neříkám, že jsem to nezkoušel, to není pravda, párkrát jsem to zkusil, ale prostě jsem si to hlavně hlídal z obrany," okomentoval zápas Konečný.

Chvíli po zápase také s konečnou platností potvrdil, že s kariérou profesionálního boxera končí. "Skončil jsem kariéru a nikdy jsem nebyl na zemi. Jsem prostě frajer a hotovo," pronesl s úsměvem. Mezi největší úspěchy českého boxera patří dvě amatérské bronzové medaile z mistrovství světa 1997 v Budapešti a 1999 v Houstonu. Z profesionální kariéře se stal jako první Čech prozatímní mistr světa WBO v lehké střední váze a také vyboxoval titul mistra Evropy WBO. Jeho profesionální bilance je 5O vítězství (z toho 23 KO) a 5 porážek. Je ženatý, má tři dcery a mezi jeho koníčky patří historie, bowling nebo lyžování.

Zdroj: ČTK

Zobrazeno 1487 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste