čt., 15. listopad 2018 14:59

Brankář z AHL předvedl úchvatný moment

Tristan Terry se zapsal do dějin Tristan Terry se zapsal do dějin Zdroj: Profimedia.cz
Brankář Tristan Terry, který v AHL hájí barvy Wilkes-Barre/Scraton, se zapsal do historie soutěže. Je totiž čtrnáctým brankářem v dějinách ligy, který dokázal vstřelit branku. Před ním to dokázali například slavní brankáři Chris Mason nebo Reto Berra.

Vše se odehrálo minutu a půl před koncem utkání proti farmě Floridy. Jeho celek vedl 3:1 a soupeř to zkusil při hře bez brankáře. Terry si poskakující puk zpracoval lapačkou a poté krásnou střelou prostřelil bránící hráče. Puk skončil přesně uprostřed brány a celý stadion propukl v nadšení. Wilkes-Barre/Scraton nakonec celé utkání vyhrál zaslouženě 5:1 a právě Tristana Terryho zvolili jednoznačnou hvězdou utkání. V prvním týmu Pittsburghu na sebe určitě upozornil. 

Tristan Terry si v minulosti zkusil i nejvyšší zámořskou soutěž, tedy AHL, kde odehrál za tučňáky z Pittsburghu 36 utkání a díky tomu je členem týmu, který vyhrál Stanley Cup. Jinak převážně chytá již ve zmiňovanému Scrantonu, kde poslední tři sezóny hrávali český útočník Dominik Simon, který je v letošním roce pevnou součástí týmu.

Zobrazeno 1578 krát
Naposledy upraveno: po., 3. prosinec 2018 10:15
Pro psaní komentářů se přihlaste