ne., 25. únor 2018 20:31

Brit Awards ovládla zpěvačka Dua Lipa a rapper Stormzy

Dua Lipa a Stormzy Dua Lipa a Stormzy Zdroj: www.eonline.com
Londýn – V londýnské O2 aréně se 21. února uskutečnilo prestižní předávání hudebních cen Brit Awards, které jsou britskou obdobou amerických cen Grammy. Jednalo se již o 38. ročník předávání cen a celým slavnostním večerem přítomné diváky provedl televizní moderátor a komik Jack Whitehall. Během večera se hudebníkům postupně udělili ceny v několika kategoriích, mezi kterými nechyběla ani živá vystoupení některých interpretů jako například Eda Sheerana, Justina Timberlaka nebo Dua Lipy. 

  Sošku v kategorii nejlepší britský zpěvák obdržel Stormzy, který počtem hlasů překonal i Eda Sheerana, ten si místo toho odnesl cenu za největší celosvětový úspěch. Následující kategorii, nejlepší britská zpěvačka, vyhrála Dua Lipa, která se na pódium během večera vrátila ještě jednou, a to při převzetí ceny za takzvaný britský průlomový počin, kdy se jí jako nejmladší zpěvačce povedlo překročit hranici jedné miliardy zhlédnutí jejího videoklipu k písničce New Rules. 

Gorillaz, kapela známá především svými komiksovými postavičkami, se stala nejlepší britskou kapelou. Harry Styles obdržel sošku za nejlepší videoklip k písni Sign of the Times a skladba Human zpěváka Rag’n’Bone Man se stala nejlepší britskou skladbou. Ceny udělené interpretům ze zahraniční hudební scény postupně poputovaly americké rockové kapele Foo Fighters, raperrovi Kendricku Lamarovi a novozélandské zpěvačce Lorde. A poslední cenu, a to v kategorii nejlepší album roku, diváci svými hlasy udělili opět Stormzymu za jeho album Gang Signs & Prayers, který navíc celý večer zakončil svým velkolepým vystoupením.
 
Celý slavnostní galavečer měli kromě přítomných možnost sledovat i diváci ze všech koutů světa a to prostřednictvím televize ITV nebo skrz livestream na internetovém hudebním portálu YouTube. Veškeré další informace o letošním i loňském předávání cen a to včetně všech nominovaných nebo zpráv ze zákulisí naleznete na oficiálních stránkách www.brits.co.uk.

Zobrazeno 2318 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 16:28
Pro psaní komentářů se přihlaste