po., 25. březen 2024 02:19

Britští Idles rozskákali vyprodaný pražský klub

Kapela Idles Kapela Idles Zdroj: Archiv kapely
V pondělí 11. března se do vyprodaného pražského klubu SaSaZu vydala britská kapela Idles. Všech 2000 fanoušků celý večer prožívalo emocionální skoky od láskou nabitých po brutálně ostré písně. I přesto je podle kapely „všechno láska".

V české metropoli nedávno proběhl koncert kapely Idles v rámci série Rock for People concerts, která přinesla fanouškům očekávaně kvalitní vystoupení. Koncert byl vyprodán již v prosinci, což svědčilo o dobře zajištěné organizaci a propagaci, ačkoli se tentokrát konaly na větších jevištích než dříve. Po šestileté pauze, během které kapela do Prahy nezavítala, bylo patrné, že očekávaný koncert bude úspěšný.

Tangk, páté studiové album kapely, zahájilo světové turné, které zahrnuje zastávky po celé Evropě, v USA, nebo také v Hongkongu a Bangkoku. Zpěvák John Talbot zdůrazňuje, že album vzniklo „z touhy po lásce, což se promítá do celého díla a ještě víc vyniká při živém vystoupení“.

Bristolská kapela Idles, známá svými kontrastními hudebními prvky, vystoupila v Praze a zahájila koncert písní IDEA 01, která navodila napjatou atmosféru kombinací klavírní melodie s hlubokými tóny, basami a zkreslenými kytarovými akordy. Jejich hudba, která se pohybuje od brutálního k hlasitému a rychlému, je zároveň jak něžná, tak naštvaná. „Během koncertu ventilujeme emoce prostřednictvím hudby a tance, což divákům umožňuje lépe vnímat atmosféru v místě“ prohlásil sám frontman v interview s Guardian.

Kapela pocházející z anglického Bristolu, města blízko festivalu Glastonbury, sdílí atmosféru svobody a tolerance. Jejich písně jsou zakódovány radikálními myšlenkami solidarity a během koncertu se zpěvák vyjadřuje k aktuálním politickým tématům. Navzdory svému agresivnímu zvuku se Idles podařilo získat pozornost na velkých pódiích a titulních stránkách světových časopisů, aniž by ztratili svoji autenticitu. „Všechno je to láska,“ opakuje Talbot.

 

 

Zobrazeno 119 krát
Naposledy upraveno: út., 2. duben 2024 12:36
Pro psaní komentářů se přihlaste