po., 17. říjen 2016 20:41

Brněnský Natural cup opět měl co nabídnout

Slavnostní nástup - finále Slavnostní nástup - finále Zdroj: -pha-
Brno – Sportovní Hala Vodova patřila v sobotu 8. října soutěži Natural Cup. Celkem 139 závodníkům soutěžilo v kategoriích Mr. a Ms. Physique, Ms. Figure, Bikini fitness, Fitness figura, Kulturistika muži a masters. Pro svá ocenění za celosezónní přípravu si přijelo mnoho nadějí v naturální kulturistice, absolutní vítězství si nakonec odvezli Monika Melčáková, František Hofman a Pavel Machů.

Zástupci všech věkových a výškových kategorií se v semifinálovém kole prezentovali před devítičlennou komisí ve čtvrtotáčkovém pozingu. V jejich tvářích se mísilo nadšení, profesionální část soutěžního ducha, ale i mnohokrát nezastíraná únava z posledního týdne v takzvané superkompenzaci. Po hromadném semifinále a pauze pro porotu následoval slavnostní nástup všech soutěžících v čele s hlavním organizátorem Janem Cahou. Poté zveřejnili jména všech finalistů. Nepostupujícím semifinalistům předaly hostesky účastnické medaile a dárkové tašky s malými reprezentativními předměty sponzorů. Poté již následovaly v jednotlivých kategoriích individuální sestavy a volný pozing. Toto atraktivní finále prokládaly různé vrcholy večera jako exhibiční vystoupení tanečnic Tweeringu a hvězdná exhibice Erika Tótha. Tento mladý slovenský závodník v naturální kulturistice jistě vlil tu správnou motivaci nejen svým kolegům, ale možná i potencionálním závodníkům z řad obecenstva.

Pro diváky byla připravena nejen soutěžní podívaná, ale i malý veletrh produktů, se kterými je tento sport spjatý. Mezi těmito vystavovateli a prodejci se nacházel také stánek pořádající společnosti Fitness Institut. Ta po celou dobu závodů organizačně zajišťovala veškerý chod soutěže.

Zobrazeno 2015 krát
Naposledy upraveno: út., 18. říjen 2016 17:20
Pavla Hajpišlová

Milovnice sportu, kultury a médií ve všech sférách. Přispěvatelka do pořadu Zprávičky na ČT:D. Moderátorka kulturních a sportovních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste