po., 9. listopad 2015 17:09

Pořadatelská země ME ve fotbale 2016 se možná změní. Ve Francii podle Fontaina není bezpečno

Paříž - Mistrovství Evropy ve fotbale se má v roce 2016 konat ve Francii. Pořadatelská země už zajistila deset stadionů. Jedním z nich je i pařížský Stade de France, o kterém se nyní mluví v souvislosti s teroristickými útoky z 13. listopadu. Útočníci se sice přes ochranku dovnitř nedostali, ale výbuch nebyl od stadionu daleko. Vše se odehrálo při přátelském utkání Francie - Německo. 

Jedním z teroristů měl být Belgičan, který je nyní na útěku v Sýrii. Belgická vláda oslovila svoji fotbalovou reprezentaci, aby zrušila přípravné utkání se Španělskem. Ta požadavku po jednání se španělským týmem a dalšími organizacemi z bezpečnostních důvodů vyhověla.

Pařížský teror znepokojil i české reprezentanty, především Jaroslava Plašila, který hraje za Bordeaux a v Paříži má přátele. Český tým se tuto informaci dozvěděl ihned po přípravném utkání se Srbskem, kde vyhrál 4:1. Sice jsme vyhráli, ale v kabině kvůli tomu nebyla vůbec dobrá nálada. Je to velká tragédie, sdělil Plašil.

Hluboce zasaženi jsou hráči přížského klubu Paris Saint-Germain FC. Někteří z nich dokonce zvažují přestup. „Nevím, co budu dělat, zda zůstanu, nebo přestoupím jinam. Hrát za Paříž je moje práce, ale kdyby to bylo jenom na mně, tak už bych se nevrátil,“ prohlásil obránce David Luiz během reprezentačního srazu Brazílie. Do Francie se sice hned v pondělí vrátil, ale přestupní období začíná za necelé dva měsíce. Podle zahraničních médii přemýšlí o svém působení i útočník Edison Cavani.

Vyjádřil se také Just Fontaine, legendární útočník a francouzský trenér, podle kterého by se měla Francie vzdát pořadatelství EURA 2016. Je to prostě moc nebezpečné. Myslíte, že se lidé pohrnou na Stade de France potom, co se v pátek stalo? Ne, v tuhle chvíli si to představit nedokážu,“ řekl Fontaine s tím, že EURO 2016 by se mělo pořádat v jiné zemi.

Zobrazeno 1981 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:24
Pro psaní komentářů se přihlaste