st., 27. březen 2019 21:18

Bundesliga – preview 27. kola

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski slaví gól do sítě Mohuče Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski slaví gól do sítě Mohuče Zdroj: https://fcbayern.com/en
Německo - Po reprezentační pauze jsou opět na programu zápasy nejvyšší německé soutěže. Po posledním kole se pořadí na prvních příčkách nezměnilo, ve spodku tabulky ovšem proběhla rošáda - Augsburg se dostal před Schalke, jehož situace začíná být opravdu kritická.

V úvodním utkání tohoto kola, jež se hraje v pátek večer, přivítá Hoffenheim na svém hřišti Leverkusen. Domácí v posledním zápase poněkud překvapivě jen remizovali se 16. Stuttgartem, a tak si budou chtít napravit renomé. Hosté dopadli v minulém kole ještě hůře, když na svém hřišti prohráli s Brémami, a jestli se chtějí dále držet na dohled pátému místu, musí brát z tohoto utkání tři body. Pokud dokáže zvítězit Hoffenheim, stáhne náskok svého soka na pouhý jeden bod. 

V sobotu je na programu šest zápasů. V prvním z nich přijede Wolfsburg na horkou půdu Dortmundu. Hosté zvládli své minulé utkání na výbornou, jelikož porazili na svém hřišti Düsseldorf 5:2. Žlutočerní dokázali udolat Herthu Berlín i přesto, že museli dvakrát dotahovat. Vítěznou branku vstřelil v nastavení druhého poločasu kapitán Marco Reus, čímž zajistil svému týmu důležité tři body v souboji o titul. K němu ale budou zapotřebí i vítězství z dalších těžkých utkání, a toto je právě jedno z nich. Vlci nedají Dortmundu nic zadarmo, takže můžeme očekávat velice atraktivní zápas.

Brémy, které po výhře nad Leverkusenem vystřídaly Hoffenheim na osmém místě, se na domácím hřišti utkají s Mohučí. Hosté budou podruhé za sebou hrát na soupeřově půdě, přičemž na první utkání by nejraději zapomněli – na půdě mnichovského Bayernu prohráli 0:6 Na jejich postavení v tabulce neměl ovšem tento debakl vliv – stále se drží na 13. pozici s jednobodovou ztrátou na 12. Düsseldorf a 11. Freiburg. Domácí se v případě vítězství a klopýtnutí Wolfsburgu s Leverkusenem mohou bodově vyšplhat právě na úroveň šestého týmu tabulky.

Norimberk sice dokázal během reprezentační pauzy zvládnout mezistátní přípravný zápas proti Mladé Boleslavi výsledkem 5:1, nicméně v lize je to bída s nouzí, jelikož se nachází na posledním místě se ziskem pouhých 13 bodů. V posledním kole prohrál 1. FC na hřišti Frankfurtu 1:0. Jeho nynější soupeř, Augsburg, porazil na svém hřišti předposlední Hannover 3:1, čímž se dostal na 14. pozici. Pokud bude Augsburg chtít přežít v Bundeslize bez účasti v baráži, musí utkání zvládnout.

Borussia Mönchengladbach se po 26 odehraných kolech nachází na čtvrtém místě, které jako poslední zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. Jestliže chce tuto pozici udržet, či dokonce poposkočit na třetí pozici, musí zvítězit na hřišti Düsseldorfu. Oba týmy neměly v posledním kole ideální výsledky. Domácí padli s Wolfsburgem a favorizovaní hosté remizovali s Freiburgem, takže motivace ke zlepšení bude v tomto zápase určitě vidět.

Dva zápasy, výsledek 12:0. Tímto projevem nahání mnichovský Bayern ostatním týmům v soutěži právoplatnou hrůzu. Nejdříve nadělil nepopulárního „kanára“ Wolfsburgu a kolo nato stejným rozdílem vyprovodil ze hřiště i Mohuč. Právě díky lepšímu skóre je mnichovský gigant na první příčce Bundesligové tabulky. V tomto kole čeká Bavory Freiburg, který bude na svém hřišti jistě chtít úřadujícího šampiona překvapit a uhrát minimálně stejný výsledek, jako v podzimní části sezony, kdy vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Nutno podotknout, že v té době neměl Bayern zrovna oslnivou formu, přičemž nyní je naopak na koni a bude to chtít svému soupeři opět dát vědět.

V posledním utkání sobotního programu přivítá Lipsko berlínskou Herthu. Tým z hlavního města dokázal pořádně zatopit Dortmundu, ale nakonec smolně prohrál. Domácí naopak vyhráli na půdě Schalke nejtěsnějším možným rozdílem a osamostatnili se na třetí příčce. Musí dávat ovšem pozor, jelikož na čtvrtou pozici mají náskok pouhé dva body.

V neděli nás čekají pouze dva zápasy. V tom prvním přijede Schalke 04 na hřiště Hannoveru, který má pouze jednobodový náskok na chvost tabulky. Naopak klub z Gelsenkirchenu je zvyklý pohybovat se v přední části tabulky, letos je tomu ovšem propastně jinak. Po 26 kolech se nachází na 15. pozici, pouhou pozici od sestupové „propasti“. Toto utkání může být pro hosty odrazovým můstkem k lepším časům, Hannover ale bude chtít bojovat o případnou baráž a nedá Schalke nic zadarmo.

Celé 27. kolo pak uzavře souboj Frankfurtu se Stuttgartem. Domácí drží páté místo zaručující přímý postup do Evropské ligy a pokud zvítězí, můžou atakovat příčky zajišťující nejprestižnější klubovou soutěž planety. To hosté mají opačný problém, jelikož momentálně drží 16. příčku, ze které by museli na konci sezony do baráže, kde by bojovali o svoji příslušnost v nejvyšší soutěži. Náboj tohoto zápasu je tedy jasný.

O všech výsledcích vás budeme informovat ve víkendovém souhrnu.

Zobrazeno 1025 krát
Naposledy upraveno: st., 27. březen 2019 21:51
Pro psaní komentářů se přihlaste