pá., 30. září 2016 10:49

Cenný skalp pro Spartu v Evropské lize

Praha - Dosavadní trenér sparťanského dorostu dokázal zvedout sparťanské áčko. I bez některých opor dovedl tým k úspěchu. Byla to jiná Sparta než v předešlých zápasech, která se povedeným začátkem nastartovala ke skvělému výkonu a porazila Inter Milán 3:1. Dva góly vstřelil Václav Kadlec a jeden Mario Holek.

 

Težký soupeř, špatné rozpoložení a obrovská marodka. Tohle všechno čekalo na nového, nejspíš jen dočasného, trenéra Sparty Davida Holoubka. Ještě ve středu vedl na Žižkově sparťanskou U19 proti Podgorici (4:0). Včera už byl vržen do velkého zápasu Evropské ligy. Stál proti němu italský velkoklub Inter Mílán.    

Na místo předešlého trenéra Zdeňka Ščasného nastoupil v pondělí po nepovedeném derby (0:2). V dnešním utkání se musel obejít bez zraněných opor Costy, Rosického, Marečka, Váchy nebo Šurala. V základní sestavě tak teprve podruhé v kariéře nastoupil dvacetiletý odchovanec Michal Sáček.              

Sparta začala hodně aktivně a již v 7. minutě ji poslal do vedení Václav Kadlec. Druhý gól padl po rychle rozehrané standardce. Martin Frýdek využil zaváhání obranné linie Interu a Václav Kadlec se stal dvougólovým mužem zápasu. "Musíme pokračovat v těchhle výkonech, jedna vlaštovka jaro nedělá," řekl hrdina zápasu Václav Kadlec.

Třetí klub letošní sezóny Serie A si první vážnou situaci vytvořil až v 71. minutě. Po zaváhání stoperů Sparty potrestal domácí tým za předešlé neproměněné šance Rodrigo Palacio a snížil. Ještě před prvním gólem Italů se zranil Martin Frýdek. Po ostrém střetu s Filipem Melem ho museli odvézt do nemocnice pro podezření na otřes mozku, což se naštěstí nepotvrdilo. Po obdržené brance ještě přibyly svalové problémy Michala Kadlece a druhé vynucené střídání.

Matěj Pulkrab, který nahradil právě levého beka Sparty, vletěl do zápasu ve velkém stylu. Už po dvou minutách na hřišti rozhodčí po faulu na něj vyloučil Ranocchia. Zároveň následoval volný kop, který secvičeným signálem posadil Dočkal na hlavu Mazuchovi, který našel před úplně odkrytou bránou Holka. "Nejlepší utkání z naší strany v této sezoně, i když to nebylo tak těžké, protože jsme jich moc dobrých letos neměli," hodnotil utkání po jeho skončení kapitán Bořek Dočkal. K hodnocení se připojili i experti Tomáš Ujfaluši a Erich Brabec, kteří zároveň zkritizovali obranu Interu.

"Měli jsme dobře zvolenou taktiku, kterou jsme výborně plnili. Hráči chtěli vyhrát, viděl jsem to na nich celou dobu, strach z prohry jsem neměl. Zítra si utkání vyhodnotíme a už musíme myslet na neděli, kdy nás čeká ligové utkání v Brně," uzavřel trenér Sparty.

Zobrazeno 1922 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste