po., 4. duben 2022 11:43

Ceny Anděl 2021 se předají ve Veletržním paláci

Kdo letos odletí s Anděly? Kdo letos odletí s Anděly? Zdroj: Ceny Anděl 2021
Nomice na jednatřicáté ceny Anděl z různých hudebních odvětví jsou známé už od února, jejich vítěze ale odhalí až galavečer 27. dubna. Prestižní ceny České hudební akademie se po dvou letech pandemie vrací do Veletržního paláce v Národní galerii v Praze.

Praha - Ceny Anděl v České republice oceňují už 31 let nejúspěšnější umělce z Čech ale i ze Slovenska. Tento rok se bude vybírat z 42 umělců rozřazených do 14 kategorií. Nejvíce nominací získala Ewa Farna. S albem Umami může vyhrát Sólovou interpretku nebo Album roku. Její singl Tělo, jehož cover byl k vidění i na Times Square, byl nominován na Singl a Videoklip roku. Po třech nominacích pak získali Vladimír Mišík a zesnulý David Stypka.

Večerem bude pak provádět Martin „Mikýř“ Mikyska. Součástí ceremoniálu budou i hudební vystoupení interpretů jako právě Ewy Farné, Miraie nebo Smacka. Živý přenos z galavečera můžete sledovat 27. dubna na ČT1 od 21:20. 

Ceny minulý rok ovládla Lenka Dusilová a to zrovna ve třech kategoriích: Album, Skladba a Sólová interpretka. Objevem byla Kateřina Marie Tichá a sólovým interpretem roku se stal 7krát3.

Zobrazeno 711 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. duben 2022 22:22
Pro psaní komentářů se přihlaste