pá., 25. listopad 2016 23:32

Černá série prolomena, Olomouc si poradila se zlínskými Ševci

Kohouti po zápase děkovali fanouškům za skvělou atmosféru. Kohouti po zápase děkovali fanouškům za skvělou atmosféru. Zdroj: Veronika Izáková
Tak dlouho tápali, až se konečně našli. Olomoucký hokejistům se podařilo prolomit smůlu, po šňůře pěti prohraných zápasů přišla vytoužená výhra. Na domácím ledě v pátek zdolali zlínské Berany 3:1, kteří se výsledkově trápí podobně jako olomoucká  Mora. 

Kohouti vyrazili do zápasu s patřičnou vervou. Libora Kašíka, bývalého olomouckého brankaře, se útoky Kohoutů snažily přechytračit od první chvíle. Nejprve to zkoušela dvojice Knotek – Laš a následně i Tomáš Mikúš, hostující gólman ovšem držel prozatím betony pevně u sebe.

Skóre otevřel v osmé minutě olomoucký David Ostřížek. Hráč s číslem čtyřicet čtyři potrestal chybu Zlína, když byl Kašík omylem sražen jedním ze svých spoluhráčů a zůstal ležet mimo bránu. Ostřížek už neměl nejmenší problém dopravit kotouč mezi tři tyče.

Ani Konrád na druhé straně nezůstal bez práce. Jeho betony prověřil několika pokusy Honejsek, olomouckou svatyni obtěžoval i Filip Chytil, slovenský rodák se však dokázal rychle přesouvat a držet čistý štít.

V závěru třetí třetiny se ocitl v dobré šanci před Kašíkem střelec úvodního gólu, hostující obrana ale dokázala zasáhnout a dokonce obrátit situaci. Na Konráda se řítil Říčka s Matějíčkem, který zkusil střílet k bližší tyči, olomoucká jednička naštěstí stihla puk vyrazit.

Ve dvacáté třetí minutě prozkoumával zlínské vody Jakub Herman. Recept na překonání bývalého spoluhráče hledal příliš urputně a byl podražen. Rozhodčí nařídil trestné střílení, ale ani na druhý pokus nedokázala olomoucká jednasedmdesátka dostat kotouč za brankovou čáru.

Před druhým odchodem do kabin poslal Marek Laš Kohouty do dvoubrankového vedení. V přesilové hře se dokázal rychle zorientovat a ačkoli doposud Kašík puky úspěšně vyrážel, dorážka mířící nad rameno byla nad jeho síly.

Zlínská odpověď přišla nečekaně rychle. Uplynulo sotva dvacet vteřin z třetí části a překvapený Konrád lovil puk za svými zády, kam ho dostrkal lotyšský útočník Roberts Burkarts.

Ve čtyřicáté osmé minutě přišla rána z hole aktivního Hermana, který napravil svou chybu z trestného střílení. Obezřetně si sjel na pravý kruh a odtud prostřelil clonící hráče i samotného Kašíka v bráně. Berani měli šanci vyrovnat, když se po Vlachově střele ocitl kotouč před Konrádem, pohotový obránce Houdek ho však rychle odklidil do bezpečí.

Ačkoli se Zlín snažil ohrožovat soupeřovu branku, konec utkání patřil domácím. Kohouti si poslední dvě minuty pohlídali a téměř po měsíční odmlce si zaslouženě připisují tři body do tabulky. 

 

HC Olomouc - PSG Zlín        3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Ostřížek, 37. Laš, 48. Herman (Laš, Vyrůbalík) - 41. Bukarts (Veselý)

Vyloučení: 2:3 (využití: 2:0)

Zobrazeno 2011 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. listopad 2016 13:21
Pro psaní komentářů se přihlaste