ne., 13. březen 2022 18:18

Česká reprezentace slaví nejlepší výsledek ze smíšených štafet za poslední dva roky, zlato putuje do Norska

Česká reprezentace slaví nejlepší výsledek ze smíšených štafet za poslední dva roky, zlato putuje do Norska Zdroj: Instagram
Předposlední kolo Světového poháru v biatlonu se konalo v estonském Otepää. Česká smíšená štafeta ve složení Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Markéta Davidová a Jessica Jíslová obsadili krásné páté místo a zajistili české reprezentaci nejlepší výsledek za poslední dva roky. Vyhrálo Norsko, které v letošní sezóně nenašlo v této disciplíně přemožitele. Zklamané nebyly ani štafety Švédska a Francie.

Českou štafetu rozjížděl zkušený český reprezentant Krčmář, bohužel na svém úvodním úseku potřeboval všech šest náhradních nábojů a předával až jako jedenáctý, a to s více než tříminutovou ztrátou na čelo. „Na stojce byly všechny rány dole. Dneska se musím omluvit, protože můj výkon na střelbě byl katastrofální. Hrůza, děs a omlouvám se týmu,“ poznamenal Krčmář. 

O parádní druhý úsek se postaral mladičký Štvrtecký. Poprvé v kariéře neudělal ve štafetách na střelnici ani jednu chybu a posunul českou štafetu na pátou příčku. „S tím jsem moc spokojený. Vůbec jsem netaktizoval, nešetřil jsem se, jel jsem furt jenom dopředu a vyšlo to,“ říká Štvrtecký. 

Nejlepší česká reprezentantka Davidová předvedla čistou střelbu, ke které přidala famózní běh a posunula tak český tým na čtvrtou příčku. „Já jsem dneska spokojená. Byl to asi jeden z mých nejlepších závodů. Musím říct, že jsme dneska měli skvělé lyže,“ poznamenala Davidová.

 Jíslová podržela českou štafetu především stabilní střelbou, avšak na trati na nejlepší ztrácela a přivezla českou štafetu do cíle na pátém místě. 

Norská reprezentace ve složení Sivert Guttorm Bakken, Vetle Sjaastad Christiansen, Tiril Eckhoffová a Ingrid Landmark Tandrevoldová potvrdili pozici aktuálně nejlepšího týmu ve Světovém poháru. V letošní sezóně vyhráli všechny závody smíšených čtveřic a z dnešního závodu berou zlato stejně jako na ZOH.    

Zobrazeno 641 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. březen 2022 20:49
Pro psaní komentářů se přihlaste