st., 8. listopad 2023 16:13

Česká republika hostila turnaj světových rozměrů

Vítěz turnaje Niklas Anttila Vítěz turnaje Niklas Anttila Zdroj: Facebook - Disc Golf Konopiště Open
Známý discgolfový turnaj EuroTour Konopiště Open 2023 proběhl ve dnech 15. – 18. 5. 2023. Jednoznačným vítězem se stal teprve 22letý Niklas Antilla.

Letos, stejně jako v předchozích letech, zavítali nejlepší hráči Evropy do České republiky, aby se zde utkali na vylepšeném hřišti Franz Ferdinand v zámeckém parku Konopiště. Čekalo na ně celkem 18 jamek, z nichž nejdelší dosahovala délky 319 m.

Hřiště Franz Ferdinand

Na prvním místě se v kategorii MPO (Mixed Pro Open) umístil teprve 22letý finský hráč Niklas Anttila se skóre -35. V kategorii FPO (Female´s Pro Open) se stala vítězkou Rachel Turton s výsledkem -8. Vycházející hvězda českého discgolfu Jakub Semerád skončil v kategorii MPO třetí se skóre -25. Celá akce byla letos poprvé živě vysílána na Disc Golf Network a reportáž je možné zhlédnout v archivu ČT Sport.

„Mám z toho dobrý pocit, na páté jamce jsem hodil málo, ale poté trefil jedenáctkrát za sebou birdie, takže to bylo dobré kolo. Házel jsem o něco lépe než včera,“ hodnotil druhé kolo turnaje vítěz Niklas Antilla. „Atmosféra na hřišti byla příjemná, sešli se pohodoví hráči a dobře jsme se bavili,“ dodává nadějný mladý sportovec.

EuroTour Konopiště Open 2023 se uskutečnilo ve dnech 15. – 18. 5. 2023 a před jeho začátkem si hráči měli možnost na připraveném hřišti zatrénovat. Prvního dne dorazili profesionální discgolfisté ze všech koutů Evropy a v podvečerních hodinách došlo ke slavnostnímu zahájení. Turnaj samotný odstartoval druhý den výhozem ženského týmu v 7:50, muži přišli na scénu v poledne a dohrávalo se až se setměním. Po dobu trvání akce byly k dispozici stánky s discgolfovým vybavením a doprovodný program pro soutěžící i dobrovolníky. Jednalo se o představení agility, přehlídku čivav, společné puttování (= dohazování disků do koše), táborák či autogramiádu.

Třetího dne přišla řada na poslední kolo a vyhlášení vítězů. Hráči se ocitli pod drobnohledem kamer a diváků z řad VIP i veřejnosti. Nejlepší hráči byli finančně odměněni a vydali se na další zastávku turnajů v rámci EuroTour, tentokrát do Norska.

Zobrazeno 228 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. listopad 2023 18:06
Pro psaní komentářů se přihlaste