po., 24. duben 2017 14:58

České tenisové naděje po napínavém boji podlehly zkušeným Američankám

Český tenisový tým omládl Český tenisový tým omládl Zdroj: Facebook
Florida – O postupu amerických hráček do podzimního finále Fed Cupu rozhodl až pátý bod získaný ve čtyřhře. Mladé družstvo pod vedením kapitána Pály tak poprvé po čtyřech letech v řadě nebude mít šanci poprat se ve finále o titul.


Po prvním hracím dni byl stav nerozhodný 1:1, přičemž zásluhu na českých bodech měla dvacetiletá Kateřina Siniaková, která porazila Američanku Lauren Davisovou. Pro Spojené státy americká vybojovala cenný bod Vandewegheová, jejíž soupeřkou byla teprve sedmnáctiletá česká tenisová naděje Markéta Vondroušová. Ta si zároveň tímto zápasem odbyla premiéru v prestižním Fed Cupu. Druhý turnajový den tak začínal od nuly, tudíž bylo vše otevřené. První nedělní zápas ovšem česká hrdinka z předešlého dne nezvládla a proti Vandeweghové uhrála pouhé čtyři gamy. Hráčky USA tak měly blízko k výhře v semifinále, ale proti nim se opět postavila mladičká Vondroušová. Ta se nenechala rozhodit sobotním neúspěchem a ukázala, že kapitán Pála vsadil na správnou kartu. Lauren Davisovou tak porazila ve dvou setech 6:2 a 7:6.
Stav semifinále tak opět vyrovnaný a bylo jasné, že o postupujícím do finále bude rozhodovat až čtyřhra. Do té nastoupila za české barvy Kristýna Plíšková a opět Kateřina Siniaková, pro kterou tato nominace znamenala třetí těžký zápas během dvou dnů. Na druhou stranu kurtu se navíc postavila dvojice Vandewegheová a Matteková-Sandsová, která je na čele světových tabulek čtyřhry. Američanky tak byly papírově silnější a většinou diváků byly považovány za jasné favoritky. To se potvrdilo hned během prvního setu, který české tenistky nezvládly a prohrály ho 2:6. Druhý set byl již vyrovnanější české hráčky si dokázaly během něj vybojovat více příležitostí. Ovšem ani to nestačilo mladému českému páru k výhře druhého setu, a tak Američanky hnané domácím publikem opanovaly i tento set. Konečný stav zápasu skončil výhrou páru USA 6:2 a 6:3.
I přes veškeré usilí a bojovnost, kterou v každé hře hráčky České republiky prokazovaly, tak nebude tým Petra Pály možnost obhájit titul. Tým USA se o výhru v celém turnaji popere s reprezentanty Běloruska, které na svém územím vybojovalo postup do finále nad švýcarskými tenistkami.

Zobrazeno 2438 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2017 21:46
Pro psaní komentářů se přihlaste