so., 21. březen 2015 15:45

Český biatlon opět bodoval

Chanty-Mansijsk – Českým biatlonistkám se v předposledním závodě Mistrovství světa opět dařilo. Veronika Vítková i Gabriela Soukalová se umístily v první desítce, Eva Puskarčíková skončila na osmnáctém místě a Jitka Landová dojela dvacátá čtvrtá.

Stíhací závod, který začal ve dvě hodiny odpoledne našeho času, odstartovala Finka Makarainenová. Nejvýše postavenou Češkou na startu byla Veronika Vítková, vyjížděla jako čtvrtá. Po první střelbě, kdy jednou minula, se však propadla na šesté místo a do bojů o medaile už nezasáhla. Nakonec se umístila na pěkném pátém místě.

Gabriela Soukalová si po třech trestných kolech připsala desátou příčku, takže si od startu nepolepšila ani nepohoršila. Velice se dařilo Evě Puskarčíkové, která bezchybně střílela na prvních třech položkách. Při čtvrté střelbě ale dvakrát minula a nakonec skončila osmnáctá. Příjemným překvapením závodu se stala Jitka Landová. Ta i přes pád v první polovině zastřílela bezchybně a z 56. místa se probojovala o 32 příček výše. „Dnes je jediná škoda, že nemáme medaili. Jinak opět můžu holky pochválit. Všechny se toho zhostily velice dobře,“ řekl České televizi trenér Zdeněk Vítek.

Závod vyhrála běloruská reprezentantka Darja Domračevová. Ta sice zazmatkovala při druhé střelbě, kdy si spletla polohu, ale nakonec si to uvědomila a vše vzala s humorem. I po jedné chybě dojela s náskokem patnácti sekund. Za ní se na druhém a třetím místě umístily Němky Dahlmeierová a Preussová.

Dopolední stíhací závod mužů ovládl Nathan Smith z Kanady. Z Čechů se nejvíce dařilo Michalu Šlesingrovi. Ten dorazil do cíle devátý.

foto: zimbio.com

Zobrazeno 1604 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. duben 2015 18:27
Pro psaní komentářů se přihlaste