pá., 24. duben 2020 16:51

Český rozhlas má nové posluchače

Českému rozhlasu se za měsíc březen zvýšila poslechovost Českému rozhlasu se za měsíc březen zvýšila poslechovost Zdroj: portal.rozhlas.cz
ČR - Březen, měsíc karantény, ale také Českého rozhlasu, který zaznamenal zvýšený zájem o své audio služby. Během minulého měsíce si posluchači na webových stránkách rozhlas.cz a mujrozhlas.cz pustili téměř tři miliony pořadů. Hned po živém vysílání stanic Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus se stala nejvyhledávanějším obsahem na webu mujrozhlas.cz literárně dramatická díla a pořady pro děti.

Přímo na webových stránkách ČRo lidé nejvíce zpětně poslouchali obsah stanice Český rozhlas Dvojka a Český rozhlas Radiožurnál. Oproti tomu v aplikacích Spotify a Apple Podcasts se téměř o třetinu všech poslechů postaral Český rozhlas Radiožurnál společně se stanicí Radio Wave.

Na platformách Spotify, Apple Podcasts a YouTube si uživatelé poslechli přes 4,6 mil. pořadů a velký nárůst v poslechovosti zaznamenalo, i díky své nové mobilní aplikac,i také Rádio Junior. Jejím prostřednictvím si lidé během března pustili dvakrát více audio záznamů než v únoru.

„Českému rozhlasu se daří oslovovat široké publikum i mimo tradiční platformy. Dlouhodobě roste zájem o zpětný poslech obsahu na vyžádání tzv. on demand. A minulý měsíc byl zájem posluchačů rekordní. Lidé si pustili téměř tři miliony audií, a to jak na webu rozhlas.cz a audioportálu mujrozhlas.cz, tak v podcastových aplikacích,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nejposlouchanějšími pořady na webech ČRo byly Četby na pokračování, Pokračování za chvilku a Host Lucie Výborné. V aplikacích pak měli nejvíce posluchačů Vinohradská 12, také Host Lucie Výborné, Historie českého zločinu, a nebo pořad Buchty.

Velký zájem byl i o rozhlasové pořady, které se v podobě videozáznamu publikují na YouTube. Za rok 2019 měly tyto pořady dohromady 35 milionů zhlédnutí a jenom během minulého měsíce přibyly necelé čtyři miliony.

Během března lákal web ČRo i na řadu speciálních projektů, mezi které patří například Nepovinná četba a Auditorium. Nepovinná četba je sérií předčítání autorských děl i oblíbených knih populárních osobností a autorů. A Auditorium je malá rozhlasová posluchárna, ve které posluchači každý den naleznou jeden klenot z archivu Českého rozhlasu, jenž odkazuje k aktuálnímu tématu.

Zobrazeno 818 krát
Naposledy upraveno: pá., 24. duben 2020 20:53
Pro psaní komentářů se přihlaste