út., 14. prosinec 2021 13:13

Čeští biatlonisté prohráli ve finiši, štafetu opět ovládli Norové

Vítězní Norové v Hochfilzenu Vítězní Norové v Hochfilzenu Zdroj: Petr Slavík
Druhé sezonní vítězství si v rakouském Hochfilzenu připsali Norové. Čeští biatlonisté ve složení Adam Václavík, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík a Michal Krčmář nepředvedli dobrou střelbu a byli odsouzeni k deváté příčce. Krčmář se na posledním úseku pokusil vylepšit postavení české štafety, ale nakonec rozdílem pouhé desetiny prohrál souboj o osmou příčku se Slovincem.

Hochfilzen - Čeští biatlonisté si oproti Östersundu o dvě místa polepšili, avšak ani tuto neděli nedosáhli na umístění v elitní šestce. Na první úsek byl nečekaně nasazen Adam Václavík, který po první střelbě odjížděl ze střelnice na krásném druhém místě, bohužel na druhé střelbě mu nestačili ani tři náhradní náboje a musel na tresné kolo. „Přišel na mě silný třes, všechny rány bohužel byly těsně mimo,“ poznamenal Václavík.

Václavík předával štafetu na šestnáctém místě. Štvrtecký svou první položku střílel hodně pomalu, ale zvládl ji bez dobíjení a při své druhé střelbě ve stoje netrefil pouze jeden terč, což posunulo českou štafetu na jedenácté místo. „Se střelbou jsem spokojený a na lyžích jsem se taky cítil dobře. Takhle bych si biatlon ve svém podání představoval,“ poznamenal Štvretecký.

Mikuláš Karlík potřeboval během svého působení na střelnici celkem pět náhradních nábojů a do cíle přivezl českou štafetu na čtrnáctém místě. Finišmanem českého týmu byl už stálý článek české reprezentace Krčmář, který prohrál ve finiši se Slovincem a Češi obsadili konečnou devátou příčku. 

Štafetu ovládla norská reprezentace, která také udělala změnu ve složení. První úsek jel Sturla Holm Lagrareid, který obstál a přivezl štafetu na předávku s minimální ztrátou. Už na druhém úseku straší z norských bratrů, Tarijej Boe dostal svou zemi do vedení, a jeho mladší bratr Johannes Thingnes Boe vybudoval náskok až k padesáti vteřinám. Norsko ani přes Christiansenova dobíjení nemohlo o prvenství přijít.

Zobrazeno 463 krát
Naposledy upraveno: út., 21. prosinec 2021 14:30
Pro psaní komentářů se přihlaste