st., 1. duben 2015 10:33

ČEŠTÍ FOTBALISTÉ PODLEHLI SLOVÁKŮM

Žilina - Po nepříliš povedeném utkání s Lotyšskem v rámci kvalifikace na EURO 2016 čekalo naši reprezentaci přátelské utkání se Slovenskem. Oproti kvalifikačnímu zápasu udělal trenér Pavel Vrba hned deset změn v základní sestavě.

 

Česko nastoupilo do utkání bez Petra Čecha a kapitána Tomáše Rosického. Jediný, kdo zůstal v základní sestavě byl obránce Theodor Gebre Selassie. "Na Slovensku dostanou příležitost právě ti, kteří toho tolik neodehráli. Toho se budu držet, i když nám zápas s Lotyšskem nevyšel," prohlásil před zápasem Vrba.

Češi začali aktivněji a více drželi balón na svých kopačkách. Žádnou větší šanci si však nevytvořili. Slovensko se postupně dostávalo do hry a brzy měli míč pod kontrolou, z čehož vyplynulo i pár slibných šancí. V jedné z nich se objevil Marek Hamšík, který se akrobatickým skokem dostal do vzduchu a jen těsně minul. Žádný gól však do konce prvního poločasu nepadnul.

Naopak ve druhém poločase se na gól dlouho nečekalo. Za hranicí velkého vápna vyslal střelu Ondrej Duda a propálil českého brankáře Tomáše Vaclíka. Slovensko se tak dostalo do vedení 1:0. Ani tento gól však nebyl impulsem pro aktivnější hru Čechů a domácí tak dále dominovali na hřišti. Nakonec si i hosté vytvořili velkou šanci na vstřelení branky. Po centru Václava Kadlece se k hlavičce dostal Ladislav Krejčí, který však ani nadvakrát nedostal míč do brány. V 74. minutě se ke střele z otočky dostal Tomáš Necid, ale ani ten neměl štěstí. Přestože Češi začali hrát agresivněji, branku se jim vsítit nepodařilo a prohráli tak v Žilině 1:0.

„Zasloužené vítězství. Naši hráči mají zkušenosti i kvalitu, hrají se srdcem. Nemyslí na povinnosti v klubech, maximálně bojují a jdou za výhrou. Nechtěli jsme přerušit naši sérii. Je to derby a znovu jsme předvedli stoprocentní přístup," uvedl v pozápasovém rozhovoru trenér slovenského výběru Ján Kozák.

Mezihra nebyla špatná, ale chybí nám důraz ve vápně. Mnohem víc mě mrzí bodová ztráta ze soboty proti Lotyšsku. Zápas na Slovensku jsem bral hlavně jako zkoušku hráčů, kteří zatím tolik šancí nedostali," zhodnotil zápas Vrba.

 Další zápas čeká naši reprezentaci v červnu s Islandem, kde mohou fotbalisté navýšit svůj náskok v čele skupiny.

 

Zdroje citací a obrázku: www.sport.cz/fotbal/me2016/clanek/661729-vrba-zavidi-kozakovi-ze-se-muze-oprit-o-vytizene-legionare.html#article-artcl

Zobrazeno 1536 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. duben 2015 18:59
Pro psaní komentářů se přihlaste