po., 19. prosinec 2011 12:58

Čeští hokejisté skončili na Channel One Cup druzí

Třetí zápas v turnaji rozhodl o tom, že Češi si do tabulky připsali 5 bodů. Nedělní výhra po samostatných nájezdech v Moskvě nad domácími hokejisty zaručila Česku 2. místo v tabulce jednoho ze čtyř turnajů seriálu Euro Hockey Tour. O vítězství rozhodl třemi proměněnými nájezdy ostravský rodák Zbyněk Irgl.

Úvodní zápas v Chomutově se našim ale příliš nepovedl. Čtvrteční prohra se Švédskem, kdy českému reprezentačnímu výběru nepomohla ani nejrychlejší branka v historii, kterou vstřelil již v 5. sekundě utkání Petr Průcha, na hokejistech ale nezaznamenala výraznější následky.

Díky výbornému Štěpánkovi v brance, který pochytal mnoho švédských šancí, skončilo utkání těsnou porážkou 1:2. Svěřenci trenéra Hadamczika však na porážku odpověděli tím nejlepším způsobem a v sobotním zápase deklasovali Finy 5:1. Po dvou gólech si připsali Irgl s Vránou, jeden vstřelil mladý reprezentační debutant Krejčík, v brance nastoupil Popperle ze Sparty, který si přenesl pohodu z extraligy i na reprezentační úroveň. Tradičně poslední zápas turnajů Euro Hockey Tour sehrál český výběr s domácími Rusy, které hnala za vítězstvím vyprodaná moskevská hala.

Podobně jako ve čtvrtečním zápase nám však vyšel úvod a Červenka již po 31 vteřinách otevřel skóre a na chvíli umlčil natěšené ruské fanoušky v hledišti. K vidění byl skvělý hokej v závratném tempu a šance se střídaly na obou stranách. Roman Červenka, nejlepší střelec Kontinentální hokejové ligy, měl o motivaci postaráno, a tak si připsal ještě jeden gól. Prodloužení zařídil českému týmu kapitán a další ruský krajánek Tomáš Rolinek, který ve 48. minutě vstřelil poslední gól v základní hrací době.

Do pětiminutového prodloužení se tak šlo za stavu 3:3. V něm i přes velké šance obou celků branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byl po třech sériích stav vyrovnaný 1:1, kdy se trefili Irgl s Radulovem. Oba hráči pak přidali po gólu i v další sérii. A protože Irgl na rozdíl od Radulova potvrdil svou výbornou formu z posledních zápasů i třetím gólem, připsala si Česká republika 2 body za výhru v nájezdech. S celkovými pěti body tak skončila na 2. místě Channel One Cup.

 

Zobrazeno 1855 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste