ne., 8. listopad 2015 17:13

City překvapivě ztratili s Aston Villou

Birmingham – V neděli se v rámci anglické Premier League střetly týmy z opačných pólů tabulky, poslední Aston Villa hostila první Manchester City. Asi málokdo by před výkopem dával Villans naději na bodový zisk a ukončení série sedmi ligových porážek v řadě. Pod taktovkou nového kouče Gardea však Aston Villa předvedla skvělý výkon a po remíze 0:0 si ze zápasu odnesla cenný bod.

Už v 17. minutě zápasu měl příležitost hostující Aleksandr Kolarov, s jeho pokusem si ale reflexivně poradil brankář domácích Guzan. Aston Villa poté rozhodně nevypadala na takového outsidera, jak tvrdily papírové předpoklady, a vysokým napadáním komplikovala hostím rozehrávku. Když se zmocnila míče, zbrkle se jej nezbavovala nákopy, ale postupnou kombinací místy zatlačila City i do hluboké defenzivy. Do žádné vyložené šance se však ani jeden z týmů nedostal.

Pětadvacátou minutou předčasně skončil zápas pro bývalého hráče pražské Sparty Wilfrieda Bonyho, jenž si přivodil zranění. Na jeho místo nastoupil španělský rychlík Jesús Navas. Deset minut před koncem prvního dějství se po mizerně rozehraném rohovém kopu De Bruyneho dostali domácí do rychlého brejku. Ten čistým zákrokem na poslední chvíli zastavil Fernandinho a týmy tak odešly do kabin za smírného stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastoupili svěřenci Manuel Pellegriniho mnohem aktivněji. Sedm minut po začátku druhé půle z volného přímého kopu zahrozil jedovatou střelou Kolarov, domácí gólman Guzan si s jeho pokusem poradil. O pár okamžiků později se musel činit znovu, po centru z rohového kopu mezi tyče zamířil hlavou manchesterský Sterling, svým pokusem z malého vápna trefil pouze hlavu domácího brankáře, který tak kuriózním zákrokem uchránil svoji svatyni. Tlak hostí sílil, domácí se statečně bránili a museli odvracet jeden rohový kop za druhým. V 60. minutě svoji střelou z pokutového území zahrozil De Bruyne, jeho pokus těsně minul Guzanovu branku. Aston Villa tak držela bezbrankový stav. Dvě minuty po konci základní hrací doby si na centrovaný balón naskočil Fernando z City, jeho pokus pouze rozezvonil břevno. Zápas skončil nerozhodným výsledkem 0:0. I s pořádnou dávkou štěstí tak tým z Birminghamu překvapil a v duelu s Manchesterem City vybojoval bod.

Přesto je Aston Villa s 5 body z 12 utkání na posledním místě tabulky. Vedoucí Manchester City může z čela sesadit Arsenal s českým brankářem Petrem Čechem, pokud se mu v londýnském derby podaří porazit Tottenham.

Zobrazeno 1740 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:14
Pro psaní komentářů se přihlaste