út., 26. listopad 2019 06:52

Coldplay představili novou desku Everyday Life

Obal nového alba Everyday Life Obal nového alba Everyday Life Zdroj: www.coldplay.com
Londýn - Britská kapela Coldplay vydala po čtyřech letech v pátek 22. listopadu nové album. Pojmenovali ho Everyday Life a obsahuje šestnáct skladeb. Fanouškům ho představili v rámci online přenášeného koncertu. Již před vydáním alba totiž oznámili, že na turné nepojedou. Důvodem je jejich starost o životní prostředí.

 Everyday Life se od předcházejících desek skupiny liší hlavně netradičním stylem skladeb. Samotní členové ji označili jako nejvíce experimentální v jejich dosavadní kariéře. Zklamaní ale nemusí být ani milovníci melancholických skladeb, které jsou mezi fanoušky Coldplay velice oblíbené. Hned úvodní emocionální píseň se stejným názvem "Everyday Life" připomíná starší tvorbu kapely a celá její melodie se nese v nezaměnitelném duchu, díky kterému je kapela tak známá. 

Na turné kapela nepojede

Frontman skupiny Chris Martin potvrdil, že kapela na turné s novou deskou nepojede. „Přáli bychom si, aby naše turné měla v budoucnu především pozitivní vliv na životní prostředí,“ uvedl Martin. Dávají si tak nejméně roční pauzu, během které se pokusí přijít na způsob, jak při svých koncertech příliš nezatěžovat naši planetu. Pro fanoušky si však alespoň připravili velice originální představení nových skladeb. Z jordánského hlavního města Ammán přenášeli online v den vydání nové desky hned dvě živá vystoupení. Album Everyday Life kapela rozdělila na dvě části "Sunrise" a "Sunset". Jak už tedy jednotlivé názvy napovídají, první část koncertu se konala za úsvitu a část druhá poté při západu slunce. V pondělí 25. listopadu pak Coldplay odehráli jediný koncert, a to v Přírodopisném muzeu v Londýně. Výtěžek z něj kapela věnuje vybrané nadaci, která podporuje právě životní prostředí.

Na hudební scéně působí kapela Coldplay již od roku 1997. Hrají převážně alternativní rock a jejich skladby jsou známy typickou melodií a texty. Fanoušci v České Republice mohli Coldplay slyšet živě naposledy v roce 2012, kdy v pražském Edenu odehráli již svůj druhý koncert u nás.

Zobrazeno 1398 krát
Naposledy upraveno: st., 27. listopad 2019 13:18
Pro psaní komentářů se přihlaste