st., 2. prosinec 2015 19:51

Coldplay mají nové album a vyrážejí na turné. Česku se vyhnou

Britská kapela Coldplay vydává tento pátek sedmé album s názvem A Head Full of Dreams. Deska vychází rok a půl po Ghost Stories. Pop rocková skupina také na jaře příštího roku vyráží na turné po Evropě a Latinské Americe.

A Head Full of Dreams vyjde v pátek 4. prosince, fanoušci už ale měli možnost každou písničku z alba alespoň na chvíli slyšet. Coldplay totiž na svůj instagramový účet umístili ukázky všech jedenácti skladeb. První singl Adventure of a Lifetime vyšel už před měsícem, klip k němu však Coldplay vypustili do světa až před pár dny. Režíroval ho Mat Whitecross a členové kapely v něm vystupují jako čtyři opice, které v džungli najdou hrající reproduktor, na jehož písničku začnou tancovat a také ji zpívat. Vidět Coldplay jako zvířata není ale pro příznivce kapely žádná novinka, v klipu k songu Paradise z desky Mylo Xyloto se převlékli za plyšové slony.

Na novém albu bude netradičně kromě Chrise Martina zpívat i několik hostů. Mezi nimi například zpěvačka Beyoncé, Noel Gallagher známý z kapely Oasis nebo třeba frontmanova bývalá partnerka - herečka Gwyneth Paltrow.

Kromě toho, že Chris Martin o nové desce A Head Full of Dreams říká, že je barevná, pozitivní a radostná, vypustil do světa také jednu, pro fanoušky lehce znepokojující, informaci. "Tohle album je pro nás něco jako poslední díl Harryho Pottera. Neříkám, že už nepřijde nic dalšího, znamená to pro nás ale uzavření určité kapitoly," prozradil zpěvák.

První koncert turné k A Head Full of Dreams vypukne 31. března příštího roku v argentinském Buenos Aires. Poté budou Coldplay pokračovat přes Chile, Brazílii, Mexiko, Kolumbii a Peru až do Evropy, kde poprvé vystoupí 24. května ve francouzské Nice. Na tomto turné se Praze či jiným středoevropským městům kapela vyhne, nejblíže České republice vystoupí v německém Berlíně.

Zobrazeno 1771 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:00
Pro psaní komentářů se přihlaste