so., 6. prosinec 2014 21:00

ČSAP vyjela do boje proti AIDS olomouckými tramvajemi

  Česká společnost na pomoc proti AIDS (ČSAP) nastoupila první prosincový den do olomouckých tramvají s kasičkami, krabicemi plnými informačních letáčků, symbolickými červenými stužkami a dokonce kondomy zdarma.

 Lidé v Olomouci si 1. prosince připomněli světový den boje proti AIDS. Dobrovolníci skupiny ČSAP totiž nastoupili do zdejších tramvají. Kovová držadla dobrovolníci olemovali bílými nafukovacími balónky s červenou stužkou, která je mezinárodním symbolem boje proti AIDS. Jedno sedadlo obsadili velkými krabicemi plnými informačního materiálu. Ke každému novému cestujícímu přišel ihned po nastoupení dobrovolník a spolu s kondomem zdarma mu nabídl informační letáček a zodpovězení jakýchkoliv otázek týkajících se nemoci AIDS i její prevence. Mimo jiné měli cestující možnost přispět zakoupením červené stužky za dvacet korun.

Společnost ČSAP vznikla už koncem roku 1989, aby se věnovala pomoci lidem, které tato nemoc zasáhla. Řeší s nimi každodenní komplikace a poskytují jim domov, když potřebují místo, kde překonají ta nejtěžšíživotní období. Také jako jedno z mála míst v České republice nabízejí i bezplatné HIV testy, které na požádání mohou proběhnout v úplné anonymitě a diskrétnosti.

Stejná akce proběhla i v Ostravě, kde spolupráce ČSAP a tamního dopravního podniku funguje již čtvrtým rokem a povědomí o prevenci HIV zvyšují heslem "rozkoš bez rizika".

Zobrazeno 1540 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 13:46
Pro psaní komentářů se přihlaste