so., 18. květen 2019 14:08

Až padesát rodilých mluvčích bude vyučovat angličtinu v Moravskoslezském kraji

Kraj přispěje skoro čtyři miliony korun na výuku angličtiny Kraj přispěje skoro čtyři miliony korun na výuku angličtiny Zdroj: potsdamlibrary.org
Moravskoslezský kraj – Jedna z priorit Moravskoslezského kraje v oblasti vzdělávání je, aby žáci uměli lépe komunikovat v cizí řeči. Kraj tak přispěje téměř 4 miliony korun na výuku cizích jazyků na školách. Projekty jsou nejen pro žáky, ale i pro pedagogy.

Kraj nad rámec svých zákonných povinností například přispívá na zahraniční jazykové pobyty a kurzy studentů a učitelů, financuje výuku cizích jazyků rodilými mluvčími, v odborných školách spustil program YES, I DO a podpořil také projekt na zkvalitnění výuky angličtiny ve zdravotnických školách a další aktivity vedoucí k lepší znalosti cizích jazyků.

"Díky 3,7 milionové dotaci kraje může 48 středních a vyšších škol v regionu zapojit do výuky angličtiny, případně do hodin jiných předmětů, které jsou vyučovány v angličtině, rodilé mluvčí. Jde o pilotní projekt, který jsme spustili v tomto školním roce. Pokud se osvědčí, budeme v něm pokračovat,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny.

Také pedagogové mohou využít možnosti vylepšit si své schopnosti v oblasti cizích jazyků a strávit letní prázdniny v zahraničí. 

"Minulý rok se jazykových kurzů ve Velké Británii a v Irsku zúčastnili učitelé z 31 středních škol zřizovaných Moravskoslezským krajem. Mohli si vybrat z 20 jazykových nebo metodických kurzů. Kraj na ně přispěl 940 tisíci korunami. Na letošní prázdniny připravujeme další kurzy opět v Irsku a na Maltě. Ruštináři se budou moci zdokonalovat v ruském jazyce v našem partnerském regionu ve Vologdě. Náklady na tyto kurzy v Rusku se pohybují okolo 250 tisíc korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Zobrazeno 1585 krát
Naposledy upraveno: st., 22. květen 2019 08:38
Pro psaní komentářů se přihlaste