po., 13. červen 2011 18:50

Do Metropolu vstupuje nový snímek Larse von Triera

V Olomouckém kině Metropol se dnes uskuteční premiérová projekce snímku Melancholia. Dánský režisér Lars von Trier se po hororově laděném Antikristovi pustil do vod katastrofických filmů. Melancholia vypráví příběh dvou sester - právě se vdávající Justine a starší Claire. Svatební veselí je však přerušeno náhlou hrozbou v podobě záhadné rudé planety, která se vynoří zpoza Slunce a ohrožuje Zemi srážkou.

Filmy Larse von Triera jsou známé tím, že samotný příběh není tím nejdůležitějším prvkem a Melancholia v tomto není výjimkou. Hrozící katastrofa zde spíše vytváří pozadí pro popis psychiky člověka, který stojí tváří v tvář zániku světa. Zárukou jedinečného filmového zážitku je opět precizně gradovaná atmosféra a nepřetržitý útok na divákovy emoce.

Dánský režisér je znám i pečlivým výběrem a přísným vedením herců. Do hlavních rolí tentokrát obsadil Kirsten Dunst, známou především ze snímku Spider-Man, a Charlotte Gainsbourg, která hrála i v předchozím von Trierovu snímku Antikrist. Ve vedlejších rolích můžeme vidět, mimo jiné, například Johna Hurta nebo Stellana Skarsgårda.

Projekce filmu Melancholia se v Metropolu koná od pondělí 13.6. do čtvrtka 16.6.

 

Fotozdroj: http://img.csfd.cz/posters/26/268533_4.jpg

Zobrazeno 2689 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste