so., 17. říjen 2015 15:03

Herci pražského Divadla Palace přijedou v pyžamech

Olomouc - Soubor pražského Divadla Palace přijíždí do Olomouce představit nejznámější komedii francouzského dramatika Marca Camolettiho A do pyžam!. Hru o zakrývání manželské nevěry uvidí náštěvníci Divadla na Šantovce 7. prosince od 19 hodin. Kromě skvělého humoru se mohou těšit i na hvězdné obsazení.

V představení uvidí diváci řadu známých hereckých osobností. Obsazení tvoří Jiří Langmajer, David Suchařípa, Nela Boudová v alternaci s Kateřinou Hrachovcovou-Herčíkovou, Eva Čížkovská, Martin Hruška se Zdeňkem Venclem či Kateřina Brožová v alternaci s Kamilou Špráchalovou. Režie se ujal Petr Hruška, který, jak sám dodává, získal možnost umocnit vynikající text výběrem herců.

Komedie A do pyžam! měla premiéru v Paříži v roce 1985 a okamžitě se stala obrovským hitem. V Londýně se hrála šest let a stala se tak nejdéle hranou komedií vůbec. Žánrově spadá do takzvané francouzské bulvární frašky, ve které nechybí propletené osudy hlavních postav, nedorozumění, vtipné momenty ani pikantní rozuzlení. V Divadle Palace měla hra premiéru v roce 2003. I po 395 reprízách se stále těší velké oblibě diváků.

Zobrazeno 2391 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:08
Pro psaní komentářů se přihlaste