st., 8. únor 2023 15:30

Do třetice všeho dobrého, Al-Hilal se po své třetí účastí mistrovství světa klubů dostává do finále

Souboj o finále v MS klubů Souboj o finále v MS klubů Zdroj: https://www.fifa.com/
Saudskoarabský Al-Hilal poráží v semifinále mistrovství světa klubů Flamengo 3:2 a poprvé se tak v historii klubu účastní finále. Saudi si šli pro vítězství v prvním poločase, kdy dvě penalty proměnil Salem Al Dawsari. Hráči Flamenga druhou půli hráli o desíti kvůli druhé žluté kartě Gersona. Saudi výhody využili a porazili tak favorizované Flamengo.

Skóre už po čtyřech minutách otevřeli Saudové díky proměněné penaltě Salema Al Dawsariho. AL-Hilalu dlouho náskok nevydržel, ve 20. minutě totiž Pedro z rohu vápna prostřeluje brankáře Abdullaha Al Muaioufa. Na konec druhé půle Gerson fauluje v pokutovém území a opouští tak hřiště. K penaltě se postavil opět střelec prvního gólu Salem Al Dawsari, který se znova nemýlil a upravuje skóre na 2:1 pro arabsko saúdský Al-Hilal.

Druhý poločas začal pozvolna. K šanci na hattrick se dostal dvougólový Salem Al Dawsari, který po přihrávce Moussy Maregy orazítkoval břevno branky brankáře Santose. Al Dawsari se v tomto zápase stal oporou ofenzivy, v 70. minutě totiž odcentroval na Luciana Vietta, který bezpečně umístil k tyči. V první minutě nastavení snížil skóre brazilský útočník Pedro, další gól Flamengo přidat nestihlo.

Al-Hilal se utká ve finále utká s lepším z dvojice Real Madrid – Al Ahly. Poražený se utká s brazilským klubem Flamengo.

Zobrazeno 426 krát
Naposledy upraveno: st., 8. únor 2023 22:29
Pro psaní komentářů se přihlaste