ne., 3. březen 2019 22:02

Dokument o Havlovi bude k vidění na podzim

Václav Havel Václav Havel Zdroj: Knihova Václava Havla
Česká republika - Dokumentarista Pavel Jančárek natočil poslední měsíce života Václava Havla. Dokument pojmenoval Tady Havel, slyšíte mě? K vidění bude na podzim.

Pavel Jančárek je český scénárista, dokumentarista a kameraman. V dubnu 2009 dostal od bývalého prezidenta nabídku natočit, podle Havlových slov, zbytek jeho života. Během posledních tří let prezidentova života mohlo tedy vzniknout přes dvě stě hodin materiálu. Ten teď Jančárek zpracovává a za pomoci příspěvků od dobrovolníků vytváří finální verzi. Na webu Hithit se tvůrci snaží vybrat částku milion dvě stě tisíc korun, která je potřebná pro dokončení filmu. V tuto chvíli již přispělo přes devět set lidí celkovou částkou milion padesát tisíc korun. Podle Jančárka charakterizovala vztah s Václavem Havlem naprostá otevřenost a důvěra světové osobnosti k režisérovi a absolutní zodpovědnost tvůrce vůči jeho hrdinovi.

Dokument bude přístupný v době 30. výročí listopadových událostí. První uvedení filmu proběhne online na sítích jako ocenění všech, kteří dokončení filmu podpořili.

Zobrazeno 1399 krát
Naposledy upraveno: po., 4. březen 2019 10:43
Pro psaní komentářů se přihlaste