ne., 18. březen 2018 13:08

Domračevová zvítězila ve stíhacím závodě na Holmenkollenu

Darja Domračevová na střelnici Darja Domračevová na střelnici Zdroj: webové stránky VisitOslo
Holmenkollen - Běloruská biatlonistka Darja Domračevová si ve stíhacím závodu žen na deset kilometrů dojela pro zlatou medaili. Do závodu vyjížděla z druhé pozice se ztrátou devíti vteřin na Slovenku Anastasii Kuzminovou, která vede v průběžném pořadí Světového poháru.

První vyjela na trať vítězka čtvrtečního sprintu Anastasia Kuzminová. Ta od začátku závodu navyšovala svůj náskok, který se ještě zvětšil po první bezchybné střelbě. Na druhé položce vleže ale chybovala hned dvakrát a musela na dvě trestná kola. Toho využila právě Domračevová, která Slovenku dojela. Po třetí střelecké položce, na které udělala Kuzminová rovněž dvě chyby, přišla o první příčku a propadla se pořadím. Domračevová netrefila jeden terč a do čela závodu se dostala Němka Hildebrandová. Pořadí na vedoucích příčkách se změnilo i při poslední střelbě. Hildebrandová neudržela vedoucí pozici a ztratila šanci bojovat o stupně vítězů, když minula dva terče. Domračevová s Kuzminovou zastřílely čistě a do závěrečného kola vjížděly společně. Bylo jasné, že o vítězce se rozhodne mezi těmito závodnicemi. V nejvyšším stoupáním trati v norském Holmenkollenu nastoupila Darja Domračevová, předjela Anastasii Kuzminovou a dojela si pro čtvrté vítězství v letošním ročníku. Kuzminová skončila na druhém místě se ztrátou devíti vteřin a stále vede v průběžném pořadí Světového poháru s náskokem šesti bodů na Finku Kaisu Makarainenovou. Třetí místo obsadila Susan Dunkleeová ze Spojených států amerických. O držitelce velkého křišťálového glóbu se rozhodne příští týden v ruském Ťumeni, kde se pojedou dva záverečné závody sezóny.

České barvy reprezentovala Veronika Vítková s Evou Puskarčíkovou. Ve čvrtečním sprintu vybojovala Vítková jednácté místo, proto i dnes odstartovala ze stejného místa. Na Kuzminovou ztrácela minutu a osm vteřin. Při první střelbě vleže zasáhla všech pět terčů a posunula se na desáté místo. Na druhé položce už stoprocentní nebyla, udělal jednu chybu a musela na trestné kolo, které představuje 150 metrů navíc. Stejný stcénář zopakovala i na dvou položkách vestoje, když první odstřílela čistě a ve druhé udělala jednu chybu. Do cíle dojela na šestém místě se ztrátou 54 vteřin na vítězku. Eva Puskarčíková se dopustila třech střeleckých chyb a obsadila čtyřiatřicátou pozici.

Zobrazeno 1745 krát
Naposledy upraveno: so., 24. březen 2018 14:00
Pro psaní komentářů se přihlaste