po., 18. duben 2016 23:43

Dukla v dohrávce 19. kola nastoupí proti Spartě

Praha - Ve středu se na pražské Julisce dohraje devatenácté kolo fotbalové Synot ligy. Utkání Dukly se Spartou se mělo původně uskutečnit 29. února, ale tehdy ho překazilo nepříznivé počasí.

Do malého pražského derby jde v lepší náladě Dukla, která v pátek rozstřílela Jablonec 6:1, zatímco Sparta ztratila remízou 2:2 na půdě Bohemians cenné body v boji o titul.

Domácí jsou před středečním soubojem na devátém místě tabulky, bez reálné šance na umístění na pohárových příčkách, zároveň však daleko od sestupových vod. Sparta je momentálně druhá a vítězství na Julisce by ji mohlo alespoň trochu přiblížit vedoucí Plzni, která má však v současnosti na čele už jedenáctibodový náskok.

Oba týmy se spolu po postupu Dukly do nejvyšší soutěže v roce 2011 utkaly zatím devětkrát a z počátku se Dukle proti letenským dařilo, když první tři vzájemné zápasy skončily remízou. Pak ale přebrala otěže Sparta a z následujících šesti utkání si s klubem z Julisky dokázala pětkrát poradit, z toho čtyřikrát s čistým kontem. Varováním pro Spartu ale může být zápas z minulé sezóny, kdy Dukla doma dokázala zvítězit gólem Tomáše Bergera. Pokud jde o souboj z tohoto ligového ročníku, tak ten se odehrál v pátém kole a Sparta v něm díky trefám Krejčího s Lafatou vyhrála na Letné 2:0.

Hodně probírané jsou absence na straně Sparty. Do hry stále nemůžou zasáhnout zranění obránci Holek, Mazuch a Zahustel, záložník Petr Jiráček a po utkání s Bohemians se na marodku přidal i Josef Šural, který ze zápasu odstoupil kvůli zraněnému kotníku. Naději trenéru Ščasnému dává alespoň fakt, že v Ďolíčku odehrál část utkání Jakub Brabec, který byl mezi zraněnými od zápasu s Příbramí. Ščasný dále doufá, že ve středu bude moci využít služeb Lukáše Váchy, i když by se ještě nemělo jednat o celých devadesát minut. Jediným hráčem, který nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu je Tiémoko Konaté, který svou čtvrtou žlutou kartu viděl o víkendu proti Bohemians.

Utkání, které od 19:30 v přímém přenosu vysílá ČT sport, odřídí rozhodčí Kocourek, kterému budou na čarách pomáhat asistenti Peřina a Pochylý.

Zobrazeno 1608 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:45
Pro psaní komentářů se přihlaste