so., 12. březen 2016 15:04

Dvojice Rodrigo y Gabriela na svém turné navštíví i Českou republiku

Praha, Ostrava - Světově uznávané mexické duo, Rodrigo Sanchez a Gabriela Quintero, přijede již letos na jaře do Prahy a Ostravy předvést akustickou kytarovou show a představit své nejnovější studiové album 9 Dead Alive.  

Oba hudebníci pocházejí z Mexico City, v roce 1997 se však přestěhovali do hlavního města Irska, do Dublinu. Tam o pár měsíců později odstartovali svou kariéru. Mexičtí milovníci metalu smísili latinskoamerickou tradiční hudbu s ostatními žánry a vznikla tak originální kombinace, která dobyla svět. „Mexickou hudbu a salsu jsme upřímně nenáviděli, byl to jeden z důvodů, proč jsme hráli trash metal. V Evropě jsme mexickou rytmickou hudbu ale začali vnímat jinak. Najednou jsme si uvědomili, že bychom jí měli věnovat pozornost,“objasnil Rodrigo Sanchez původ nezaměnitelných tónů.

Mezi nejznámější hity dvojice patří mimo jiné vlastní verze skladeb legendárních kapel, jakými jsou třeba Metallica nebo Led Zeppelin. Mexické duo hraje i písně Jimiho Hendrixe. Hudebníci se podíleli i na řadě soundtracků, a to například k filmu Mad Max nebo Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Jejich velkými fanoušky jsou třeba americký prezident Barack Obama nebo slavný hudebník Robert Plant.

O dvojici putuje světem i známá legenda, že po každém koncertu prý musí Rodrigo i Gabriela ponořit své ruce do ledové vody, jinak by hrozilo jejich vzplanutí. Přesně to nejlépe charakterizuje jejich styl – vášnivé a divoké kytarové rytmy podržené nádechem tvrdé muziky.

První z koncertů bude už 9. dubna 2016 hostit pražské Divadlo Archa. Druhý, ostravský následuje o tři dny později. Místem konání se stane bývalý plynojem, nyní moderní multifunkční aula Gong v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Vstupenky na oba koncerty lze zakoupit v síti Ticketportal, cena se pohybuje v rozmezí od 650 do 950 korun.

Zobrazeno 2374 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:16
Pro psaní komentářů se přihlaste