st., 30. listopad 2016 22:10

Dyzajnéři se předvedou v zimě hned dvakrát

Pozvánka na Dyzajn market Pozvánka na Dyzajn market Zdroj: Dyzajn market
Praha – Poslední letošní výběrová prodejní výstava autorské tvorby pod názvem Dyzajn Market přinese kromě zavedeného programu po šesti letech fungování nemálo změn.

Dyzajn market se bude poprvé konat dva víkendy za sebou. Každý z víkendů by se měl v něčem lišit, ale oba budou zaměřeny na blížící se Vánoce a shánění dárků. Dalším společným jmenovatelem bude třináct stánků s jídlem a pitím, ve kterých budete moci potkat třeba blogerku KOKO food známou z Menu domů, trnavské Herbert sirupy nebo coffee blogery z ILoveEspresso. “I když za víkend vydáme přes 1700 káv, baví mě připravovat každou jednotlivou z nich,” vypráví o svých zkušenostech z předešlých Dyzajn marketů Karolína Michálková, baristka ILoveEspresso.

Market se poprvé rozprostře na náměstí Václava Havla. Bude tam ale jako doma. Piazzeta Národního divadla totiž od října změnila název právě na náměstí Václava Havla. Nově bude tedy Dyzajn market zdobit i instalace sochaře Kurta Gebauera v podobě velkého srdce, na které mohou lidé psát vzkazy.

Za dva víkendy si bude možné v centru Prahy koupit výrobky až od tří set designérů, autorů, tvůrců a výtvarníků z Česka, Slovenska, Německa, Anglie nebo Maďarska. “Již několikátý rok se nám na Vánoce hlásí tolik šikovných tvůrců, umělců i designérů, kdy počet přihlášených výrazně převyšuje kapacitu místa konání. Proto jsme volili letos termíny dva. I přesto zůstává akce výběrová,” říká Terezie Tunková, zakladatelka Dyzajn marketu. Poprvé se na akci objeví například značka Bored Mama, projekt „jedné znuděné mámy“, která navrhuje doplňky do bytu. Dalším nováčkem budou designové batohy We are able nebo Peter James Proud, český výrobce košil na míru.

Pro ty, které nákupy už omrzí, Organizátoři připravili kromě jídla a pití koncerty, divadelní představení nebo workshopy. Skládání origami jeřábů, předvánoční dílna pro děti nebo workshop s tvůrci nově vzniklého filmového muzea NaFilM budou k dispozici nejen pro děti ve vyhřívaném stanu. 

Zobrazeno 1744 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 16:31
Pro psaní komentářů se přihlaste