st., 15. březen 2017 19:18

Celostátní festival Nad oblaky nabízí handicapovaným lidem účast v několika soutěžních kategoriích

Festival Nad oblaky Festival Nad oblaky Zdroj: https://www.kr-olomoucky.cz/
Olomouc - V Olomouci startuje již 8. ročník národní soutěže pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou. Soutěžní finále a vyhlášení výsledků multi-žánrového festivalu Nad oblaky se uskuteční v úterý 19. září v tradičních prostorách Výstaviště Flora Olomouc za přítomnosti čestné patronky Kateřiny Kornové.

Festival nabízí účast hned v pěti kategoriích, a to v pěvecké soutěži, hudebním vystoupení, výtvarné části, video a v kategorii foto. Samotná soutěž není omezena věkem, stačí jen odeslat přihlášku a dílo do konce června na adresu organizátorů. Letos se návštěvníci mohou těšit také na jednu novinku - vystoupení hudebníků bez zpěváka. „Chtěli jsme vyjít vstříc různým formacím, kde jejich členové hrají na hudební nástroje, ale nemají nikoho, kdo by je doprovodil zpěvem. Podle reakcí víme, že jsme se trefili a objevili další možnost pro zapojení nových soutěžících,“ řekla Kateřina Kornová.

Další inovací je možnost předvést taneční vystoupení prostřednictvím videa. Tanečníci tak mohou vypilovat své vystoupení, tančit v plném nasvícení a zajímavě video okomentovat nebo zkombinovat slovo s hudbou. „Pro některé soutěžící by bylo mnohem složitější se pohybovat na velkém pódiu, kde je množství techniky, kabeláže a méně světla kvůli uměleckému osvětlení,“ doplnila ředitelka festivalu a pořádající obecně prospěšné společnosti ProMancus Simona Součková. 

Sociální pracovníci se shodují, že festival plní lidem sny. Veškeré doplňující informace a formulář, který je potřebný k aktivnímu zapojení do soutěže, je možné najít na oficiálních stránkách festivalu www.nadoblaky.cz.

Zobrazeno 2064 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 19:37
Pro psaní komentářů se přihlaste