čt., 17. listopad 2016 11:39

Flora bude poslední štací RecyKlus Tour

RecyKlus je nejen o písničkách RecyKlus je nejen o písničkách Zdroj: Facebook Tomáš Klus
OLOMOUC – Po roční pauze se Tomáš Klus vrátil s podzimním koncertním turné plným starých písní v novém kabátu. Po šestnácti městech Čech, Moravy, Slezska a Slovenska přichází na řadu olomoucký koncert písničkáře Tomáše Kluse v rámci jeho nového turné.  Příští sobotu po roční pauze spolu s Cílovou skupinou odehraje závěrečný koncert právě na výstavišti Flora.

Na výběru poloviny repertoáru se podíleli posluchači. Klus vytvořil web, na kterém si každý, kdo ho navštívil, mohl vybrat svých dvanáct oblíbených písní, a ty, které měly nejvíce hlasů, byly zařazeny do playlistu. Tohoto hlasování se zúčastnilo téměř sedm tisíc lidí a ti na první příčku vynesli píseň „Nina“. Turné spolu s kapelou objíždí i nová písnička „Dobré ráno“, kterou sám Klus hraje na elektrickou kytaru.

RecyKlus, jak už název napovídá, kromě hudebního zážitku nabízí i poučení o třídění odpadu, a jak důležité je ho třídit. Pódium samotné je vizuálně ztvárněno v tomto duchu. „RecyKlus beru jako takové bilanční pole čerstvého třicátníka, kdy mám možnost sám sebe dát do pořádku. Zjistit, co se starého já už není potřeba, co šetrně zlikvidovat a z čeho naopak znovu vzejít,“ řekl o turné ještě před jeho začátkem Klus.

Zájemce i vyprodaný koncert by mohlo potěšit, že písničkář zmínil, že turné bude pokračovat i na jaře. 

Zobrazeno 1783 krát
Naposledy upraveno: ne., 20. listopad 2016 00:19
Pro psaní komentářů se přihlaste