čt., 20. duben 2023 11:52

Flora Olomouc oslaví 65. narozeniny založení své každoroční květinové přehlídky, letošní expozice klade důraz na ekologickou udržitelnost

Pavilon A, Flora Olomouc Pavilon A, Flora Olomouc Zdroj: Autor: I.Sáček, senior – Vlastní dílo, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35686561
Ve čtvrtek 20. dubna odstartuje letošní ročník akce v Olomouci nesoucí název Království barev. Akce každým rokem přiláká tisíce návštěvníků z regionu i z celého světa. Flora Olomouc je největší a nejvýznamnější zahradnickou akcí v České republice a nabízí jedinečnou možnost obdivovat překrásné exotické květiny, nebo prozkoumat nové zahradnické trendy a novinky, které jsou na trhu k dispozici.

Flora Olomouc 2023 se koná od 20. do 23. dubna a bude mít mnoho zajímavých aktivit pro návštěvníky. Kromě prohlídky nádherných květinových expozic mohou návštěvníci navštívit také různé semináře a přednášky o zahradničení, pěstování květin a rostlin, zahradní architektuře a mnoho dalších.

Tento ročník se liší od předchozích tím, že klade velký důraz na ekologickou udržitelnost. Nevyprodukuje tak nic, co se nedá zkompostovat anebo znovu využít. Oproti předcházejícím výstavám například nebude při aranži květin využita aranžovací hmota florex, květiny budou usazeny ve skleněných lahvích s vodou. „V barevném království květin je tak na prvním místě příroda sama,“ uvedla autorka hlavní expozice Klára Franc Vavříková.

Pro zájemce o zahradničení, kteří chtějí rozšířit své znalosti, bude Flora Olomouc 2023 ideální příležitostí. Návštěvníci se mohou zúčastnit přednášek o ekologickém zahradničení, osetí trávníků a různých typů rostlin. Bude také k dispozici mnoho seminářů o zahradní architektuře, včetně toho, jak vytvořit svůj vlastní optimální design zahrady.

Flora Olomouc 2023 také nabízí zábavu pro celou rodinu. Děti se budou moci účastnit výtvarných workshopů a soutěží, a to vše pod dohledem zkušených pedagogů. Pro milovníky hudby bude k dispozici hudební a kulturní program, který bude doprovázet návštěvníky po celou dobu akce.

 

Zobrazeno 355 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 11:23
Pro psaní komentářů se přihlaste