čt., 5. květen 2022 13:52

Fotbalisté Liverpoolu v druhém poločase spustili ofenzivní lavinu, čímž si vystříleli finále Ligy mistrů!

Druhý gól Liverpoolu po hlavičce Luise Díaze Druhý gól Liverpoolu po hlavičce Luise Díaze Zdroj: https://www.liverpoolfc.com/
Fotbalisté Liverpoolu předvedli v odvetném zápase čtvrtfinále Ligy mistrů skvělý druhý poločas, díky kterému porazili Villareal 3:2. Do zápasu však lépe vstoupili domácí a dvěma góly vedli do začátku druhého poločasu. Sadio Mané svým 15. gólem ve vyřazovací části na 3:2 překonal rekord legendárního afrického fotbalisty Didiera Drogbu.

Šance pro Villareal na postup do finále Ligy mistrů nebyly největší, jelikož do odvetného zápasu nastupovali s dvougólovým mankem. Villareal překvapivě prohrál i v lize, kdy zaváhal v zápase s Alavesém bojujícím o záchranu v La Lize. Liverpool měl skvělou formu, když ve své lize nasbíral v posledních pěti zápasech pět výher, z toho čtyřikrát bez obdrženého gólu. Liverpool o dva a více gólů naposled prohrál v loňském čtvrtfinále s Realem Madrid.

Villareal vstoupil do zápasu gólem hned ve třetí minutě. Skvělou práci odvedl Étienne Capoue, který sklepl centr z levé strany k senegalskému útočníkovi a ten s chladnou hlavou uklidil míč do prázdné brány. Reds se z nepříjemného začátku vzpamatovávali skoro celý poločas. Domácí Giovanni Lo Celso mohl v 37. minutě zvýšit skóre na 2:0,  jeho pokus v situaci jeden na jednoho Alisson na hraně pravidel zastavil. Žlutá ponorka však o čtyři minuty později nakonec skóre navýšila po hlavičce Francise Coquelina za záda bezmocného Alissona.
Reds do druhého poločasu vstoupili jako vyměnění, hodně pomohl i nástup čerstvého Luise Díaze. V 62. minutě přebral průnikový pas a střelou na bližší tyč propálil Gerónima Rulliho. Tlak Liverpoolu pokračoval i nadále, kdy již zmíněný Luis Díaz uklidil centr Trenta Alexandra-Arnolda za záda brankáře Villarealu. 74. minutě utíká obraně i chybně postavenému Rullimu Sadio Mané, který s přehledem posílá míč do sítě soupeře.

Liverpool tak vyhrál i druhý zápas a může se těšit na finále Ligy mistrů, které se bude konat 28. května v Paříži. Soupeřem jim bude po vítězství nad Manchesterem City Real Madrid.

Zobrazeno 469 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. květen 2022 19:38
Pro psaní komentářů se přihlaste