st., 30. březen 2016 10:28

Slovenští fotbalisté podruhé v reprezentační pauze remizovali. Tentokrát s Irskem

Dublin – Slovenská fotbalová reprezentace odehrála v úterý 29. března přátelské fotbalové utkání proti týmu Irska. Zápas hraný v irském hlavním městě Dublinu skončil remízovým výsledkem 2:2. Irům se v zápase podařila nevšední záležitost, kdy obě své branky vstřelili z pokutových kopů.

Zápas nezačali slovenští reprezentanti vůbec špatně a po rychlém útoku, který do protipohybu brankáře zakončil Miroslav Stoch, vedli 1:0. Vyrovnaný a v tempu hraný zápas ovlivnily až dvě situace v půlce prvního poločasu, kdy rozhodčí zápasu Ola Hobber Nilsen odpískal v průběhu dvou minut dvě penalty pro tým Irska. Oba pokutové kopy domácí hráči proměnili a obrátili stav utkání. „Dlouho jsem nic takového nezažil. Odpískat dvě penalty v tak krátkém sledu na takovéto úrovni, to se vidí málokdy,“ svěřil se portálu sport.sk trenér Ján Kozák. Sloneskému národnímu týmu se však ještě do poločasu podařilo srovnat, kdy si do vlastní brány srazil Pekaríkův centr Paul McShane. V druhé půli už branka nepadla, protože oba týmy sáhly k mnoha střídáním, které rozbily hru obou celků. Slovensko tak remizovalo s Irskem 2:2 a ani na pátý pokus nedokázalo svého úterního soupeře porazit. Z pěti hraných utkání čtyřikrát remizovalo a v jednom utkání prohrálo. „Proti takovému soupeři je remíza úspěch. Doma Irové hrají velice dobře a navíc otočili zápas asi za minutu a to je pak velice těžké,“ řekl pro sport.sk tahoun slovenského týmu Marek Hamšík.

Slovensko tak nedokázalo ani v druhém přípravném utkání v této reprezentační pauze zvítězit, kdy tři dny před tímto duelem pouze remizovalo v domácím utkání proti Lotyšsku. Ačkoli v zápase hraném v Trnavě domácí reprezentanti dominovali, nedokázali vstřelit ani jednu branku a zápas skončil 0:0. Dalším a posledním přípravným zápasem před letním evropským šampionátem bude duel s Německem. Ten se odehraje v neděli 29. května v Augsburku. 

Zobrazeno 1957 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:19
Pro psaní komentářů se přihlaste