út., 9. prosinec 2014 23:14

Francouzský rukojmí držený Al-Káidou se dostal na svobodu

Paříž – Poslední francouzský rukojmí na světě držený teroristy, Serge Lazarevic, se dočkal svobody. K jeho únosu došlo před více jak třemi lety v republice Mali, v severní Africe. Okolnosti osvobození jsou zatím nejasné.

 

Serge Lazarevic byl vězněn teroristickou organizací AQIM. Nyní 10. prosince ho teroristé po více než třech letech propustili. "Navzdory tvrdým podmínkám jeho dlouhého zajetí je pan Lazarevic v relativně dobrém zdravotním stavu," okomentoval událost francouzský prezident, Francois Hollande. Dále také dodal, že se jednalo o posledního francouzského občana drženého jako rukojmí, který čekal na osvobození.

K únosu Lazarevice došlo v lednu roku 2011 v republice Mali na severu Afriky, kde byl následující tři roky v zajetí. Spolu s ním unesla organizace islámských teroristů napojených na Al-Káidu také dalšího člověka. Jednalo se o Philippa Verdona, dalšího francouzského občana, který byl ale popraven před několika měsíci.

Detaily ohledně osvobození Lazarevice nejsou zatím veřejnosti známé. Hollande zatím potvrdil jenom to, že do situace značně zasahovaly republiky Nigérie a Mali. Prezident jim vyjádřil své díky a také vzdal čest památce spoludrženému rukojmí, Philippu Verdonovi. 

 

Zdroj foto: www.edition.cnn.com

 

Zobrazeno 1388 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 01:18
Pro psaní komentářů se přihlaste