×

Varování

JFolder: :files: Cesta není ke složce. Cesta: /home/presupmedia/public_html/images/stories/ZPRAVY/Sport/Spind/
×

Oznámení

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/ZPRAVY/Sport/Spind/
po., 26. duben 2010 20:23

Freestylové žně ve Špindlu

Milí příznivci sněhu, hor a vraždění zadků. Jak jistě víte, 8. -11. 4. léta Páně dvoutisícího desátého, se konala jako každý rok akce, která tradičně uzavírá zimní volnostylovou sezónu na sněhu- Burton Špindl Spring Sessions. Já jsem se tohohle „velkýho mejdanu“ mohl zúčastnit a připravit vám o tom krátké svědectví.

V podstatě jde o největší, nejpromakanější a mediálně nejsledovanější akci tohoto druhu u nás. Snowpark „vyšejpovanej“ na Svatém Petru dosahuje vždy minimálně evropských kvalit a rozhodně nemá po celou sezonu u nás konkurenci. Tahle session je rok od roku větší a kvalitnější a letos přitáhla kromě české, slovenské a polské špičky také několik Finů a jiných národností z Evropy. V podstatě se ale nejedná o žádný kontest o vysoké ceny, ale o pohodové ježdění s helishootingem a výrazným sběrem video a foto materiálu. Ovšem úplně nejlepší na téhle akci je fakt, že si může mezi tuhle freestylovou elitu přijít zajezdit, respektive zalítat úplně kdokoli, kdo má k tomuhle typu zábavy nějaký vztah a dost odvahy se do tak profi snowparku spustit.

Letošní ročník byl oproti loňské pouti dekorován v hawaiském stylu. Těmto tématům se vždy přizpůsobují jak bary a občerstvení bezprostředně pod snowparkem, tak i celý park včetně některých překážek. Akce probíhala 4 dny a na každý den byl od pořadatelů připraven bohatý program. Ve čtvrtek a v pátek si to nejlepší jezdci rozdali v NIKE 6.0 TRICK SURVIVAL na Big Airu o ceny od sponzorů jako např. Playstation, Skull Candy a samozřejmě Nike. Ve čtvrtek a v pátek vylétla na dvě hodiny helikoptéra a mohlo se točit. Počasí až do pátku bylo výborné, tak věřím, že budou super záběry. V sobotu byl snowpark stejně jako loni na prasknutí, protože přijeli i amatéři, co mohli až na víkend. Atmosféra byla i přes dramatické výkyvy počasí skvělá a skákalo se jako o život. Hudba od Dj Robota podporovala snowborďáky spolu s freeskiery k neskutečným trikům, pivo teklo proudem, zkrátka se všichni skvěle bavili.

Ve čtvrtek zahráli Fastfood Orchestra a Navigators, plus Dj Robot na závěr, v pátek PSH, Orikoule, Kapitán Láska, Vladimir 518 a DJs Mike Trafik, Robot a Jorgos. Večerní pařby byly jako vždy legendární a po náročném dni si všichni náležitě odpočali a zrelaxovali . Na závěr letošního ročníku se vyhlašovali best riders z kategorie snowboard, freeski, žena a dítě, plus jedna soutěž pořádaná pro veřejnost. Rozdávaly se ceny, pilo se a tancovalo. V rytmu hip-hopových beatů se v párty stanu pohupovalo něco kolem 300 lidí, takže se závěr jaksepatří vydařil a všichni se už těšili na další ročník. Nedělní poježdění bylo samozřejmě k dispozici, ale po sobotní party se příliš riderů nedostavilo. Alespoň byl ale volný snowpark a já jsem si ze všech dní nejlíp pojezdil.

zde oficiální video z akce:

http://vimeo.com/11130890

 

{gallery}ZPRAVY/Sport/Spind/{/gallery}

Zobrazeno 2234 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste