ne., 19. říjen 2014 15:16

Gerard Way vystoupí v Praze

Gerard Way, bývalý frontman americké alternativní rockové skupiny My Chemical Romance, vystoupí ve středu, 28. ledna 2015, v Lucerně Music Baru.

 

Way se po rozpadu My Chemical Romance v březnu roku 2013 vydal na sólovou kariéru. Jeho debutové album s názvem Hesitant Alien vyšlo letos, 29. září. V rámci propagace vyrazil na koncertní šňůru, kde kromě písní z nového alba, zazpívá i několik coverů (vlastních verzí písní od jiných interpretů), například píseň The Water Is Wide (O Waly, Waly) od Jamese Cecila. Nyní koncertuje po USA, ale v listopadu se přesune do Evropy, konkrétně do Anglie. Do pražské metropole, dorazí se skupinou The Hormones právě 28. ledna a samotný koncert vypukne v Lucerně Music Baru ve 21 hodin. Lístky si můžete zakoupit už nyní v síti Ticketportal.

V řadách fanoušků My Chemical Romance se okamžitě začala objevovat otázka, zda při Wayových vystoupeních zazní i písně od rozpadlé skupiny. „Ještě není pravý čas na to, abych hrál nějakou píseň od My Chemical Romance,“ vyjádřil se k věci Way při rozhovoru pro NME.

Wayova návštěva České republiky však nebude jeho premiérová. Do hlavního města již zavítal se svou starou kapelou roku 2007 a na festivalu Rock for People zahráli v roce 2011. Znovu se do Prahy podívá díky společnosti Conspiracy s.r.o., která se stala českým organizátorem akce.

Hesitant Alien se od hudebních kritiků dočkalo příznivých recenzí. „Je to zcela originální dílo pulzující všemi jeho uměleckými posedlostmi,“ tvrdí Stephen Thomas z hudebního serveru allmusic.com. Way se při jeho tvorbě nechal inspirovat zejména Davidem Bowiem, proto má album žánrem nejblíže k britskému popu. Pro „Váhavého mimozemšťana“ natočil již dva videoklipy - No Shows a Million.

zdroj obrázku: www.gerardway.com

Zobrazeno 1473 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste