ne., 5. únor 2023 20:25

Goodison Park Arsenalem stále nedobyt, Tarkowski hvězdou a Everton bere body

Eddie Nketiah tancující obranou Evertonu Eddie Nketiah tancující obranou Evertonu Zdroj: www.arsenal.com
Lídr anglické Premier League Arsenal prohrál v lize poprvé od září. Tuto statistiku překazil Everton, když lídra ligy porazil 1:0 na svém stadionu, kde již popáté za sebou Arsenal prohrává. Goodison Park se naposledy povedlo dobýt Arsenu Wengerovi. Londýnský celek tak může ztratit pěti bodový náskok před Manchesterem City, záleží však, jak si City poradí v zápase s Tottenhamem.

Zápas se od začátku vyvíjel lépe pro domácí, do poločasu byl však stav nerozhodný. V 60. minutě Tarkowski využil výhodu rohového kopu a vstřelil svůj první gól v modrém dresu. V 78. minutě chtěl odpovědět na gól domácích čerstvý Leandro Trossard střelou zpoza vápna, jeho tvrdou ranou se však Jordan Pickford překvapit nenechal. Na víc se Arsenal nezmohl a body nechá v nedobytém Goodison Parku.

První gól Tarkowského byl pro Everton důležitý, jelikož vystřelil Evertonu první výhru v lize od října a tím se přidávají k Manchesteru United jako jediní přemožitelé Arsenalu v tomto ročníku PL. Arsenal tak touto prohrou dává možnost Manchesteru City snížit náskok v boji o titul. Jak se bude tabulka vyvíjet se uvidí v zápase City proti Tottenhamu. Gunners mají stále však jeden zápas k dobru.

Příští zápas se Everton ukáže na Anfieldu, kde se pokusí obrat o body trápící se Liverpool. Gunners na Emirates přivítají Brentford.

Zobrazeno 342 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. únor 2023 22:12
Pro psaní komentářů se přihlaste