st., 7. červen 2023 11:12

Hamburku se již po páté nepodařilo postoupit do Bundesligy, Stuttgart v nejvyšší lize zůstává

Stuttgart slavíci výhru s fanoušky Stuttgart slavíci výhru s fanoušky Zdroj: vfb.de
Fotbalisté druholigového Hamburku na domácím hřišti prohráli v pondělí 5. června s bundesligovým Stuttgartem. I přes vydařený začátek domácích, kteří od šesté minuty vedli, Stuttgart ovládl odvetný zápas díky dvěma gólům dvacetiletého Enza Millota. V celkovém skóre vítězí Stuttgart 6:1 a slaví udržení v Bundeslize.

Domácí dotahovali porážku 3:0 z prvního barážového utkání. Neskutečná atmosféra tlačila domácí od začátku do skvělého výkonu. Už ve čtvrté minutě prověřil pozornost brankáře Floriana Müllera jedovatou ranou z přímého kopu Jean-Luc Dompé. Domácí nepřestávali bojovat a za dvě minuty slavili gól Sonnyho Kittela. Ani Stuttgart neotálel a v sedmnácté minutě srovnal Serhou Guirassy na 1:1. Gól však uznán nebyl kvůli ofsajdovému postavení. Hamburk nepřestával bojovat a snažil se do konce prvního poločasu navýšit skóre, to se však hráčům nepodařilo a tak odcházeli do šaten za stavu 1:0.

Ve druhém poločase se domácím nepodařilo navázat na první půli a hned po třech minutách inkasují gól po střele z pokutového území Enza Millota. Pro Hamburk to byla obrovská rána a otisklo se to i na psychice hráčů. Čtvrthodiny po inkasovaném gólu brankář domácích Daneil Heurer Fernandes při rozehrávce netrefuje míč, kterého se zmocnil střelec prvního gólu Millot a poslal tak Stuttgart do vedení. Další gól padl až v nastavení, kdy udržení v Bundeslize Stuttgartu pojistil trefou k tyči Silas.

Hráči Stuttgartu tak vyhráli oba barážové zápasy 3:0, 1:3 a zajistili si udržení v Bundeslize. Pro Hamburk je to již pátý neúspěšný pokus o postup do nejvyšší německé ligy.

Zobrazeno 475 krát
Naposledy upraveno: pá., 9. červen 2023 18:41
Pro psaní komentářů se přihlaste