so., 24. říjen 2015 20:29

Harry Potter se dočká nového pokračování

Sága Harryho Pottera dostane v příštím roce nové pokračovaní. Nepůjde však o další knihu nebo film, ale o divadelní představení.

Hra nesoucí název Harry Potter and The Cursed Child se pro svoji nadstandardní délku skládá ze dvou samostatných představení, která se odehrají v jednom dni nebo dvou po sobě následujících večerech. Na pódiu se vystřídá více než třicet herců. Jejichž jména zatím známy nejsou.

Rowlingová z přijetí prvobytného zpracování kouzelnického světa nemá obavy: „Příběh vznikl jen proto, že se sešla správná skupina se skvělým nápadem, jak přenést Harryho Pottera na divadelní scénu. Jsem si jistá, že až publikum hru uvidí, pochopí, proč jsme se pro tento způsob pokračování rozhodli,“ řekla britská spisovatelka.

Děj hry se odehrává devatenáct let po konci posledního dílu. Vypráví o Harrym Potterovi coby přepracovaném zaměstnanci Ministerstva kouzel, manželovi a současně otci tří dětí školního věku. Zaměřuje se na jeho boj s vlastní minulostí a především na vztah s nejmladším synem Albusem, který musí nést strastiplný rodinný odkaz.

Vstupenky bude možné zakoupit pouze online, a to od pátku 30. října 11:00 středoevropského času. Představení bude mít premiéru 30. července 2016 v Palace Theatre v londýnském West Endu.

Zdroj: pottermore.com

Zobrazeno 1879 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:13
Pro psaní komentářů se přihlaste