po., 6. prosinec 2021 13:10

Havířov nestačil na Ústí nad Labem ani s posilou v brance

Daniel Dolejš v dresu Havířova Daniel Dolejš v dresu Havířova Zdroj: HC Havířov
Hokejisté hornického města nastoupil na domácí půdě proti znatelně oslabenému Ústí nad Labem. Posila v brance, nový trenér a domací zázemí nakonec pomohly k zisku bodů tráícímu se týmu. K situaci se ale kriticky vyjádřil i kapitán Havířova Jan Maruna.

Havířov - Velkou tradicí v Havířově je hokej, tomu se však momentálně nedaří. Tým, který strávil 5 let v nejvyšší hokejové lize v České republice, se momentálně topí na dně 1. ligy. Havířov se nachází až na posledním místě. Jediný soupeř, který měl ještě méně bodů byla Kadaň. Klub ze severu Čech však soutěž finančně nezvládl, a tak byl nucen odstoupit. Z posledních sedmi zápasů přibyly Havířovu na kontě pouze 3 body. I změna trenéra zatím neznamenala velký úspěch. Aleš Flašar se svými novými svěřenci po dvou zápasech na lavičce Havířova dokázal získat pouze bod. Havířov poslední zápas odehrál na domácí půdě proti oslabenému Ústí nad Labem, které v důsledku marodky žádalo o odložení zápasů s Frýdkem a Havířovem. Ty se však normálně odehrály.

Havířov si v prvních dvou třetinách strhl vedení dvěma góly na svou stranu. Ve třetí třetině přestal Havířov hrát svou hru a nedokázal udržet výsledek. Během prvních 5 minut v poslední třetině ztratil svůj dvougólový náskok a zápas šel do prodloužení. Po bruslařském prodloužení sekundu před koncem rozhodl ústecký Vladimír Brož. Ústí tak shráblo dva body a Havířov jeden. V brankovišti nestačilo ani 166 extraligových startů vítkovického Daniela Dolejše na utržení bodů na domácím ledě.

„To je prostě špatně, nedáváme góly a často inkasujeme, to je příčina“, říká kapitán týmu Jan Maruna. Maruna je jeden z mála odchovanců havířovského hokeje. Zažil všechny pády a naopak i vzestupy od dob, kdy hráčům na hrudi vlál černý panter. Teď on tvoří autoritu mladším hráčům a vede společně s trenéry klub k lepším výsledkům.
„Na tréninku se nás sešlo devět, kluky trápí nějaká viróza. Na zápas jsme přijeli v patnácti lidech. Chtěli jsme uhrát aspoň bod nebo aspoň dobře odbránit. Hrát taktický hokej. I když Havířov utekl dvěma góly, tak jsme hráli dobře. Před třetí třetinou jsme věděli, že to můžeme uhrát. Nakonec se nám to povedlo a domů vezeme 2 body“, zhodnotil zápas trenér havířů Jaroslav Roubík.

Zobrazeno 1170 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 22:27
Pro psaní komentářů se přihlaste