po., 18. březen 2019 22:46

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 8:1. Indiáni si s chutí zastříleli a ujali se vedení v sérii

Fanoušci Škody Plzeň Fanoušci Škody Plzeň Zdroj: https://www.hcskoda.cz/
Plzeň – Dnes večer začalo čtvrtfinále Generali play-off hokejové Tipsport extraligy pro týmy Plzně a Olomouce. Obě mužstva se v této fázi vyřazovacích bojů setkávají potřetí ve čtyřech letech a zatím se z postupu pokaždé radovali Indiáni. Pro tým Kohoutů tedy byla před začátkem této série motivace jasná – pokusit se zvrátit tuto nepříjemnou statistiku a postoupit do semifinále.

Utkání začali lépe domácí, když už po půl minutě pálil Jones, jeho odraženou střelu přihrál Gulaš na Kováře, ten však trefil jen boční síť. Poté hráli Olomoučtí přesilovku pět na tři, ve které měl největší příležitost Jergl, ale jeho ránu i následné dorážky dokázal zneškodnit brankář Frodl. V osmé minutě měl obrovskou příležitost plzeňský Kovář, nicméně v úniku nedokázal překonat gólmana Lukáše. O minutu později měl další šanci Eberle, jeho střela skončila v lapačče olomouckého brankáře. V 11. minutě hráli Indiáni první přesilovku, přičemž k jejímu využití stačilo pouhých pět vteřin – Nedorost po vyhraném vhazování poslal puk Gulašovi, který se střelou z první nemýlil. Na konci 14. minuty mohlo být srovnáno, nicméně Kolouch střelou z mezikruží Frodla nepřekonal. Ještě větší příležitost měla Olomouc v 18. minutě, kdy nahození Buriana těsně před domácím brankářem tečoval Knotek. Branka ovšem nepadla, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0

Ve 22. minutě mohl navýšit vedení Kovář, ale Lukáš předvedl fantastický zákrok. O čtyři minuty později se to už domácímu útočníkovi povedlo, jelikož chytře zakončil přečíslení poté, co dlouho naznačoval přihrávku. Kohouti se ovšem nevzdávali a podařilo se jim snížit. Frodl sice nejdříve vyrazil střely Galvase a Laše, na ránu Jergla v přesilové hře Hanáků ovšem nedosáhl. Ve 33. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Knotek ve své šanci jen těsně minul pravou tyčku plzeňské branky. Domácí poté opět potvrdili staré známe sportovní pravidlo nedáš – dostaneš. Ve 36. minutě totiž Němec využil Kracíkovy přihrávky a opět vrátil Západočechům dvoubrankové vedení, které vydrželo i do konce druhé třetiny.

Ihned po začátku poslední dvacetiminutovky přidali Plzeňští čtvrtý gól - Čerešňákovo nahození usměrnil do branky Nedorost. Celou situaci poté zkoumal videorozhodčí z důvodu možné vysoké hole při samotné teči, ale nakonec bylo pro domácí vše v pořádku. Od té doby bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Ve 45. minutě měl Indrák možnost k dalšímu navýšení skóre, ale ani nadvakrát nedokázal kotouč umístit mezi tři tyče. O minutu později se už Indiáni mohli radovat, protože Nedorost po přihrávce Gulaše přidal již svůj druhý gól. Méně tradiční střelec dokonce útočil na hattrick, ale jeho další únik pokryl svými betony Lukáš. V 51. minutě dali domácí již šestou branku, konkrétně se o ní postaral Stach po asistenci Němce. Chvili po gólu jsme mohli vidět boxerskou vložku, když Allen přijel bránit Kodýtka proti Káňovi. Více navrch měl americký obránce, který olomouckého útočníka poslal tvrdě k zemi. Poté už byly vidět jen hokejové akce, konkrétně další dvě přesné plzeňské trefy – nejdříve Němec v 53. minutě štastně dostal puk za Lukáše a po dalších pěti minutách přidal osmou branku Indrák. V závěru měl možnost korigovat výsledek Irgl, ale backhendovým blafákem na Frodla nevyzrál. Škodovka se tak po vysokém vítězství 8:1 ujímá vedení ve čtvrtfinálové sérii.

Stav série: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc: 1:0 

Zobrazeno 1415 krát
Naposledy upraveno: po., 18. březen 2019 23:13
Pro psaní komentářů se přihlaste