st., 20. únor 2019 19:52

Plzeň - Zlín: 9:2. Kanonýr Gulaš řídil demolici Beranů

Pětigólový střelec Milan Gulaš Pětigólový střelec Milan Gulaš Zdroj: Slavomír Kubeš, ČTK
Plzeň - V plzeňské Home monitoring aréně byl ve středu 20. února na programu poslední zápas 46. kola Tipsport extraligy, kde se domácí Škoda utkala se zlínskými Berany. Oba týmy měly svou motivaci. Plzeň se chtěla dostat zpět na druhé místo před hradecký Mountfield, zatímco Zlín potřeboval body v boji o předkolo play-off. 

V první třetině měli zlínští hned po 74 vteřinách výhodu početní převahy, ale nic z ní nevytěžili. Stejnou nabídku dostala ve čtvrté minutě i Plzeň, ale ani ona ji nedokázala využít. Minutu po jejím skončení se již skóre otevřelo - Straka nadvakrát překonal brankáře Kašíka a domácí vedli 1:0. V jedenacté minutě měl ve vlastním oslabení šanci Eberle, nicméně hostující gólman svůj tým podržel.  Stejně tomu bylo i po akci ze 16. minuty, kdy souhru Allena a Eberleho zakončoval Kodýtek. Zlín toho v první třetině moc nepředvedl a do kabiny odcházel s jednobrankovým mankem.

Druhá třetina byla zlomová

Ve 23. minutě se plzeňští radovali podruhé, ale ukázalo se, že zbytečně. Po zhlédnutí videa bylo patrné, že kotouč po Nedorostově střele na poslední chvíli odpálil z brankové čáry zlínský obránce Ralfs Freibergs. O minutu později už byla ovšem radost domácích regulérní, po Kovářově přihrávce se totiž prosadil Gulaš. Na tuto trefu mohl o chvíli později reagovat Okál, ale na plzeňského brankáře Frodla nevyzrál.

Poté přišla pro hosty katastrofální, pro zápas rozhodující tříminutovka, ve které Plzeň vstřelila hned tři góly. Nejdříve se ve 30. minutě po Gulašově asistenci prosadil Kracík, ve 31. minutě se Němcova střela odrazila na hůl Kindla, který puk dopravil do opuštěné klece a následně ve 32. minutě skóroval sám Němec po přihrávce Jonese. Stav byl tedy rázem 5:0 a Kašíka vystřídal ve zlínské brance Štůrala.

Ve 36. minutě se konečně prosadili i hosté. Herman udělal po Okálově přihrávce backhendovou kličku a nedal domácímu Frodlovi šanci. O tři minuty později ovšem poprvé kapituloval střídající Štůrala, když se v oslabení prosadil opět Milan Gulaš, a stejně jako v prvním případě připadla asistence Kovářovi. Skóre po druhé třetině tedy bylo 6:1.

Gulašova dominance dokonala zlínskou zkázu

Třetí třetina pokračovala v duchu té předchozí. Hned v 41. minutě dovršil Gulaš hattrick a opět u toho nebyl v roli nahrávače nikdo jiný než Kovář. Obdobná situace nastala i o dvě minuty později, kdy Gulaš zaznamenal čtvrtý gól. Plzeňskému kapitánovi to ale stále bylo málo, a tak po přihrávce Kracíka poslal ve 46. minutě kotouč do zlínské svatyně popáté.

Ve 49. minutě se dokázali po dlouhé době prosadit i hosté, když po levé straně ujel Kubiš a trefil se přesně do horního růžku Frodlovy branky. V 51. minutě se znovu kontrolovalo video po Vráblíkově střele, ale ukázalo se, že domácí útočník trefil jen tyč. V 56. minutě zahrozil Zlín, ale Šlahař trefil Frodla pouze do masky. V poslední minutě trefil plzeňský Preisinger břevno. Více už se v zápase nestalo, a tak Zlín odjel z Plzně s výpraskem 9:2.

Zobrazeno 1334 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. únor 2019 16:03
Pro psaní komentářů se přihlaste