út., 23. listopad 2021 17:23

Historická výhra pro Slovácko. Sparta utrpěla rekordní debakl

Pro Milana Petrželu to byl speciální zápas jak z týmového, tak individuálního hlediska. Pro Milana Petrželu to byl speciální zápas jak z týmového, tak individuálního hlediska. Zdroj: foto : Luděk Ovesný, MAFRA
V rámci 15. kola Fortuna ligy přijela do Uherského Hradiště místními neoblíbená pražská Sparta. Šlágr kola se však proměnil v jednoznačnou záležitost. Domácí zápas zcela opanovali a zvítězili s přehledem 4:0. Pro Spartu se jednalo o vyrovnání nejhorší ligové porážky v rámci samostatné české ligy. Stejný výsledek zaznamenali naposledy 15.5. 2019, kdy v rámci nadstavbové části skupiny o titul podlehli Plzni.

Zápas se Spartou je pro celé Uherské Hradiště vždycky svátkem. Takové utkání však tamní obyvatelé nepamatují. Vyprodaný Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty sledoval nejvyšší výhru Slovácka nad letenskými v historii.

Již v 16.minutě otevřel skóre zápasu po nádherné akci Kalabiška. Těsně před poločasovou přestávkou zvýraznil vedení domácích utěšenou trefou Jurečka.

Sparta se snažila vstoupit do druhého poločasu aktivně, avšak po fatální chybě hostující obrany zvyšoval Holzer v 57. minutě již na 3:0. Tento moment letenské zcela položil. Jejich výkon byl od této chvíle naprosto bezzubý a pověstný hřebíček do rakve zatloukl těsně před koncem Cicilia, jenž stanovil konečný výsledek zápasu.

Pro Sparťany opravdu krutá prohra, ale naprosto zasloužená. Trenér hostujících Pavel Vrba po zápase vyzdvihl především skvělé nasazení Slovácka, naopak u svých svěřenců ho postrádal. Na druhé straně věčně kritický trenér modrobílých Martin Svědík hledal po zápase jen slova chvály pro svůj tým.

Zápas se odehrával ve fantastické atmosféře, vždyť taky vyprodaný stadion zažilo Slovácko naposledy v roce 2014. Nutno však podotknout, že o skvělou kulisu se postarali i fanoušci Sparty, kteří dokázali kompletně zaplnit svůj hostující sektor.

Speciální klání to bylo pro Milana Petrželu. Ten odehrál své 437. utkání v nejvyšší české fotbalové lize a stal se tak historickým rekordmanem v počtu odehraných zápasů. Rekord doposud držela slávistická legenda Stanislav Vlček, jenž nastřádal zápasů 436.

Tento zápas definitivně ukázal, že Slovácko je vážným kandidátem v boji o titul. Aktuálně drží druhou pozici za vedoucí Slavií. Top 3 uzavírá Plzeň, naopak Sparta se po nedělním utkání propadla až na 4. pozici.

V dalším kole vyráží Slovácko do Českých Budějovic. Budějovičtí doma nepoznali přemožitele již 4 zápasy a na svém stadionu dokázali v letošní sezoně obrat o body i Slavii. Celek z Uherského Hradiště tak rozhodně nečeká lehká práce.

Zobrazeno 505 krát
Naposledy upraveno: so., 27. listopad 2021 17:04
Pro psaní komentářů se přihlaste